Pyörälähetti toimittamassa lähetystä, katsoo kännykkää.

Uusi sovellus tuo ruokatilausten kotiinkuljetukset ravintoloiden saataville ilmaiseksi

Avoin kuljetustenvälitysalusta mahdollistaa kaikille ravintoloille kotiinkuljetuspalvelun tarjoamisen. Ensimmäisen ravintolan kokemukset ovat positiivisia.

Forum Virium Helsinki on kehittänyt Open Logistics Map eli OLMap-alustan, joka tarjoaa ravintoloille ketterän tavan järjestää take away -ruoan kotiinkuljetukset ja seurata niiden kulkua. Tavoitteena on tarjota ravintoloille uusia ratkaisuja aikana, jolloin vain ulosmyynti on sallittua. Kuljetustenvälitysalusta on sovellus, joka integroidaan ravintolan omaan verkkokauppaan. Kuljetustilaukset välittyvät automaattisesti alustaan rekisteröityneille kuljetusyrityksille. Kaikki ravintolat ja kuljetusyritykset voivat ottaa palvelun käyttöönsä ilmaiseksi.

La Baguette -ravintola testaa palvelua Alppilassa

Ensimmäisenä ravintolana palvelun on ottanut käyttöön Alppilassa sijaitseva kahvila-ravintola La Baguette. Kotiintoimitukset alkoivat vapun jälkeen. 

“Palvelu osoittautui helppokäyttöiseksi ja toimivaksi eikä vaadi lainkaan teknistä osaamista. Tilaukset saapuvat saapumisjärjestyksessä OlMapiin. Kaikista toimituksen vaiheista tulee tekstiviestit ravintolalle ja asiakkaalle siihen saakka, kunnes toimitus on mennyt perille. Toivon, että muutkin ravintolat ja kahvilat oivaltavat tämän palvelun hyödyn ja innostuvat kokeilemaan sitä”, La Baguetten yrittäjä Sani Saarinen sanoo.

Ravintolalla tulee olla oma verkkokauppa, johon kuljetustenvälitysalusta integroidaan. Integraatio on valmiina Holvi-verkkokauppaan ja yhteensopivuus muihin verkkokauppoihin tutkitaan tapauskohtaisesti. Ensimmäisenä kuljetuskumppanina alustalla on Pave Helsinki -yrityksen fillarilähetit. Palveluun mukaan lähteville ravintoloille tarjotaan ilmaisia kotiinkuljetuksia keväällä ja kesällä 2020.

Palvelu on avoin kaikille kuljetusyrityksille. Hinnoittelu ja sopimukset solmitaan toistaiseksi kuljetusyrityksen ja ravintolan välillä. OLMap-alustan käyttäminen on maksutonta. Ravintola tai kuljetusyritys voi siten täysin riskittömästi lähteä testaamaan, sopisiko malli omaan toimintaan.

Forum Virium Helsinki kehittää OLMapia mukaan liittyvien ravintoloiden ja kuljetusyritysten tarpeisiin vuoden 2020 ajan. Alusta on avointa lähdekoodia, joten kuka tahansa voi myös jatkokehittää sitä omiin tarpeisiinsa sopivaksi.

Lisää aiheesta:

Forum Virium Helsinki

Kuva: Jussi Hellsten.