Rekrytointikonsultti Maria Ranta-Ruona StaffPointilta.

Rekrytreffeiltä ratkaisuja ravintola-alan työvoimapulaan

Kuvateksti: ”On hienoa päästä tapaamaan useampia työnhakijoita kerralla ja kuulemaan ihmisten tarinoita työelämästä”,
sanoo rekrytointikonsultti Maria Ranta-Ruona StaffPointilta.

Mistä etsiä blokkaajan tai tarjoilijan työtä? Miten löytää hyvä työntekijä saliapulaiseksi tai kokiksi? Vuoden ensimmäinen Rekrytreffit-tapahtuma Helsingin TYP:n aikuisten palveluissa 29. tammikuuta tarjoaa ratkaisun näihin kysymyksiin. Luvassa on tietoa hotelli-, ravintola- ja catering-alan työllistymismahdollisuuksista, kun henkilöstöpalveluyritys StaffPoint jalkautuu tammikuun lopussa haastattelemaan helsinkiläisiä työnhakijoita.
 
"Töitä on tarjolla todella moniin eri tehtäviin, ja uskomme, että jokaiselle kiinnostuneelle löytyy jotakin. Työntekijä voi päättää, haluaako tehdä töitä enemmän keikkaluonteisesti vai olisiko tähtäimessä kokoaikainen työ. Tarjolla on paljon myös kesätyöpaikkoja. Kaikkiin tehtäviin ei vaadita osaamista ennakkoon, vaan tärkeintä on asenne ja halu oppia", kertoo rekrytointikonsultti Maria Ranta-Ruona StaffPointilta.

Henkilöstöpalvelualan tarjoamat työmahdollisuudet ovat hyvä keino työllistyä. Horeca-alaa varjostaa työvoimapula, joka johtuu osin alalle tyypillisestä vuorotyöskentelystä ja työn kausiluonteisuudesta.

StaffPoint käynnisti jo syksyllä 2018 suunnitelmallisen yhteistyön kaupungin työllisyyspalveluiden kanssa.

"Olemme luoneet omat yhteistyömallit sekä aikuisten että nuorten palveluille. Haluamme tuoda StaffPointin tarjoamat monimuotoiset työllistymismahdollisuudet lähelle työnhakijaa iästä riippumatta", Ranta-Ruona painottaa.

Helsingin kaupungin yrityskoordinaattori Lasse Jekunen vahvistaa, että sekä työnhakijat että työnantajat arvostavat suoria kohtaamisia.

"Syksyn aikana toteutimme täsmärekrytapahtumat Adeccon, Baronan, Mehiläisen ja Seuren kanssa, ja nyt keväällä vuorossa ovat StaffPointin lisäksi Securitas ja SOL Palvelut. Maaliskuulle on suunnitteilla suurempi rekrytointitapahtuma, johon etsitään parhaillaan uusia yhteistyöyrityksiä."

Rekrytointitapahtumia myös nuorille läpi kevään

Nuorten työllisyyspalveluissa järjestetään kevään aikana lukuisia rekrytointitapahtumia niin Ohjaamo Helsingissä kuin kauppakeskus Kaaressa ja Itiksessä. Talven ja kevään aikana toteutetaan myös kahdeksan kesätyöinfoa, joissa on mahdollisuus saada tehostartti kesätyönhakuun ja apua CV:n ja hakemuksen tekoon.

Helsingin TYP:ssä on tällä hetkellä nelisen tuhatta asiakasta, taustojen vaihdellessa vähän koulutusta saaneista tohtorin tutkinnon suorittaneisiin. Yli kolmekymmentä prosenttia asiakkaista on maahanmuuttajataustaisia.

Osaamiseen saatavilla päivitystä

Joskus työnhakija tarvitsee päivitystä osaamiseensa, ja tällöin lisäoppia voi hankkia korttikoulutusten, työnhakuvalmennuksen tai työkokeilujakson avulla. Ammatillisen koulutuksen uudistus mahdollistaa entistä sujuvammat siirtymät koulutuksesta työelämään, ja oppisopimuksen voi solmia vain lyhyeksi ajaksi.

Tärkeässä roolissa palvelujen kehittämisessä onkin yhteistyö Stadin ammatti- ja aikuisopiston ja Stadin osaamiskeskuksen kanssa. Täsmä- ja rekrykoulutuksia työvoimapula-alojen kanssa kehitetään koko ajan. Työelämä- ja työnhakutaitojen sekä digitaalisten taitojen tukeminen on tärkeää kaikille työnhakijoille taustasta, koulutuksesta ja työhistoriasta riippumatta.
 
 
Lisätietoja

Rekrytreffit Staffpoint
Aika: 29. tammikuuta 2019, klo 13-15 
Paikka: Helsingin TYP:n aikuisten palvelut (Viipurinkatu 2)
Lisätietoja: yrityskoordinaattori Lasse Jekunen, puh. 040 663 7682, sähköposti: lasse.jekunen(at)hel.fi

Helsingin TYP

Helsingin TYP palvelee helsinkiläisiä työnhakijoita useissa eri toimipaikoissa. Yli 30-vuotiaiden yhteispalvelupiste Viipurinkadulla tarjoaa saman katon alta Helsingin kaupungin, Uudenmaan TE-toimiston ja Kelan tarjoamia palveluita. Tukea työllistymiseen saa monialaiselta asiantuntiryhmältä, johon kuuluu niin TE-toimiston asiantuntijoita kuin uraohjaajia, opinto-ohjaajia, sosiaalityöntekijöitä, työkykyneuvoja kuin työterveyshoitajiakin. Asiakkaaksi pääsee TE-toimiston, Kelan tai sosiaali- ja terveystoimen ohjaamana. Alle 30-vuotiaille tarjotaan palveluja Runeberginkadulla sekä Fredrikinkadulla (Ohjaamo). Helsingin TYP on organisaationa osa kaupunginkanslian elinkeino-osaston työvoima- ja maahanmuuttoyksikköä.

JAA