Viimeisin Ohjaamo Helsingin järjestämä rekrytapahtuma järjestettiin 12. helmikuuta Kannelmäessä kauppakeskus Kaaressa.

Rekry- ja sparraustapahtumien buumi jatkuu Helsingissä

Helsingin alkuvuosi on ollut vilkas rekrytointitapahtumien ja erilaisten sparraustilaisuuksien osalta.

Viimeisin Ohjaamo Helsingin järjestämä isompi rekrytapahtuma järjestettiin 12. helmikuuta Kannelmäessä kauppakeskus Kaaressa. Tapahtumaan osallistui 12 työnantajaa: Bolt Works, Niemi Palvelut, Hennes & Mauritz, Clas Ohlson, Palvelukeskus Helsinki, Posti, Posti Kotipalvelut, Securitas, StaffPoint, Stark-Suomi, Treamer ja Transval. Lisäksi Amiedu ja Stadin ammatti- ja aikuisopisto olivat kertomassa koulutuksellisista työpoluista ja palveluistaan.

Suurin osa runsaslukuisesta hakijajoukosta kävi tapaamassa kahdesta kahdeksaan työnantajaa. Työnantajat kokivat löytäneensä runsaasti potentiaalisia tekijöitä. 

Tiivis tapahtumatahti jatkuu, ja seuraavaksi neuvontaa saavat taide- ja kulttuurialasta kiinnostuneet 19. helmikuuta kello 12–17 Oodissa. Iltapäivän teemana on oman osaamisen tunnistaminen ja myyminen työpaikan saamiseksi.

Kaupan alan töistä kiinnostuneille 18–29-vuotiaille puolestaan järjestetään perehdytyskoulutus 15.2.–15.5.2019. Koulutuksen toteuttavat Ohjaamo Helsinki ja Stadin ammatti- ja aikuisopisto yhteistyössä Kaupan liiton kanssa. Työnantajista mukana ovat Musti ja Mirri, HOK-Elanto ja Tokmanni, joiden myymälöihin nuoret pääsevät työkokeiluun.

Lisäksi on tulossa varastotöihin hakeville rekrypäivän sisältävä perehdytyskoulutus 20.–29. maaliskuuta. Kokonaisuuden toteuttaa Stadin ammattiopisto.

Oodissa ja Itiksessä kesätyörekrytapahtumat

Ensimmäinen kesäduuni -rekrytointitapahtuma 15–17-vuotiaille nuorille järjestetään 26. helmikuuta kello 14–17 Oodissa. Tapahtuman toteuttavat Helsingin kaupunki, Ohjaamo Helsinki ja Vastuullinen kesäduuni -kampanja.

Tapahtumassa on tarjolla laaja kirjo eri alojen työtehtäviä. Työntekijöitä etsimässä ovat muun muassa Stockmann, Kesko, Lassila & Tikanoja, Motimate, Promotion Point, CMB Restaurant, Securitas, pääkaupunkiseudun 4H-yhdistykset ja Helsingin kaupunki.

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua, mutta mukaan kannattaa ottaa tulostettuja CV:itä, joita voi jättää työnantajille haastattelutilanteissa.

Yli 18-vuotiaille kohdennettu kesätyörekrytilaisuus ItisRekry järjestetään 6. maaliskuuta kello 14-16 kauppakeskus Itiksessä. Toteutuksesta vastaavat Helsingin kaupunki, Ohjaamo Helsinki ja TE-toimisto yhteistyössä kauppakeskus Itiksen kanssa.

Tarjolla on satoja avoimia työpaikkoja useilta eri aloilta – kesätöitä, osa-aikaisuuksia, määräaikaisuuksia ja vakituisia tehtäviä. Mukana rekrytoimassa ovat Posti, Personalhuset, Gigantti, Seure Henkilöstöpalvelut, OP Helsinki, Clas Ohlson, Barona, KappAhl ja ISS Palvelut.

Nuorten työllistymisen tukena toimii myös 9.-luokkalaisille suunnattu Helsingin kaupungin 300 euron arvoinen Kesäseteli. Lisäksi alle 18-vuotiaat koululaiset voivat hakea kahden viikon mittaiseen Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun. Kesäharjoittelupaikkaa etsitään kuten mitä tahansa kesätyötä: soittamalla, paikan päällä käymällä tai lähettämällä CV kiinnostavalle työnantajalle.

Ohjaamo Helsingin uusi opas ja infot kesätöitä etsivän apuna

Ensimmäistä kesätyöpaikkaansa etsivä nuori saa hakuvinkkejä Ohjaamo Helsingin infotilaisuuksista sekä uutuusesitteestä Kesätyöopas 2019, joka on saatavilla sähköisenä versiona Ohjaamon verkkosivuilla, osoitteessa ohjaamo.hel.fi.

Ohjaamossa (Fredrikinkatu 48) järjestetään useita kesätyöinfoja ja -tapahtumia kevään aikana:
- Ohjaamon kesätyöinfot alle 30-vuotiaille: 20.2. kello 13, 6.3. klo 13, 20.3. kello 13, 10.4. klo 13 ja 8.5. kello 13
- Pop up -kesätyöinfo 15–17-vuotiaille: 6.3. kello 17 (suomeksi ja ruotsiksi)
- Ansio-kurssi 15–17-vuotiaille: 3.3. kello 12–17. Ilmoittautumiset osoitteessa: duunisauma.munstadi.fi

Torstaisin Ohjaamossa järjestetään yhden työnantajan Työnantajatreffit-rekrytilaisuuksia kello 13–16.

Keskiviikkoisin kello 9.30–11 Ohjaamossa on ICT- tai media-alan sparraustilaisuus, jossa on äänessä omien alojensa huippuja. Ohjaamo Helsinki toteuttaa tapahtumakokonaisuuden Digitalents Helsingin kanssa. Tilaisuuksia järjestetään kevään aikana 14.

Lisätietoja tapahtumista Ohjaamon verkkosivuilla ja Facebook-sivulla.

Tapahtumien lisäksi Ohjaamon neuvonta on avoinna maanantaista perjantaihin kello 12–17. Neuvontaa ja tukea on tarjolla kaikissa nuorten elämän asioissa.

Lisätietoa

Ohjaamo Helsinki
Kesäseteli

JAA