Nasima Razmyar. Kuva: Helsingin kaupunki, Pertti Nisonen

Apulaispormestari Razmyar: Nyt on oikea hetki uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle

Helsinkiin kaavailtu uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo olisi kansainvälisesti ainutlaatuinen ja konseptiltaan kunniahimoinen, kirjoittaa apulaispormestari Nasima Razmyar blogissaan.

Huippuluokan museot ovat kaupungeille merkittäviä vetovoimatekijöitä. Helsinki on saanut todistaa museoiden uutta nousua Amos Rexin ja kaupungin omien museoiden menestyksen myötä.

- Meidän on kuitenkin jatkuvasti pyrittävä parantamaan ja laajentamaan tarjontaamme, jotta voimme luoda kaupunkilaisille paremmat edellytykset hyvälle ja virikkeelliselle elämälle - ja myös matkailijoille enemmän syitä valita Helsinki matkakohteeksi, kirjoittaa Razmyar.

Helsingin kaupunki on hankkeen alusta saakka alleviivannut, että uuden museon konseptin tulee olla mahdollisimman korkealaatuinen ja kunnianhimoinen, jotta kaupunki lähtee mukaan hankkeeseen.

- Nyt esitetty konsepti uudelle museolle on laajan ja perusteellisen työn tulos. Selvityksen aikana kävi ilmi, ettei maailmasta löydy toista arkkitehtuuria ja designia yhdistävää museota tässä mittakaavassa. Tämä on meille merkittävä tekijä, Razmyar painottaa.

Lue koko kirjoitus kaupungin blogisivustolta