Suoraan sisältöön
A A A
Rantakesän joogatapahtuma. (Kuva: Jussi Hellsten, Helsinki Marketing)

Rantakesä kannustaa tapahtumien järjestämiseen Helsingin ja Espoon rannoilla

Helsingin ja Espoon yhteinen Rantakesä-konsepti helpottaa tapahtumajärjestäjien työtä tänäkin kesänä. Rantakesässä tapahtuman järjestämiseen riittää poikkeuksellisesti ilmoitus kartalla sekä konseptin etiketin noudattaminen. Rantakesä on lanseerattu Helsingissä kesällä 2015, Espoo on mukana toista vuotta.

Rantakesän kohteiksi on valittu 19 tapahtumapaikkaa Helsingin ja Espoon rannoilta. Uutena kohteena on lisätty Uunisaari. Tapahtumapaikat, niihin ilmoitetut tapahtumat ja Rantakesän etiketti löytyvät Rantakesä.fi-palvelusta. Rantakesän kohteissa järjestettävät tapahtumat viedään kartalle samalla sivustolla.

Kaikkiin Rantakesän kohteissa järjestettäviin tapahtumiin tulee olla vapaa pääsy ja niiden on oltava kaikille avoimia. Rantakesää koordinoi Sami Lehtinen.

"Helsinki harkitsee pienten tapahtumien osalta siirtymistä ilmoitusmenettelyyn, ja suunnittelutyössä Rantakesä on tarjonnut erinomaisen testialustan", kertoo Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osaston asiantuntija Päivi Munther.

Viime kesänä Helsingin ja Espoon rannoilla järjestettiin kaupunkilaisten ja tapahtumajärjestäjien toimesta kymmeniä tapahtumia, kuten Bike in -leffapiknik, musiikkitapahtumia, liikuntatapahtumia sekä erilaisia kirpputoreja.

“Espoossa on tilausta rohkaista kaupunkilaisia tekemään ja kokeilemaan omia pieniä tapahtumia. Siihen Rantakesä-konsepti tarjoaa hyvät mahdollisuudet. Hauskaa, että teemme yhteistyötä Helsingin kaupungin ja Espoon kaupungin välillä”, sanoo Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintala.

Tapahtumia voi järjestää Rantakesän kohteissa Helsinki-päivästä Espoo-päivään

Rantakesään ovat tervetulleita pienet tapahtumat minä tahansa päivänä pitkin kesää. Tapahtuma-aika on Helsinki-päivästä Espoo-päivään 12.6.–25.8.2018.

Koordinaattori Sami Lehtinen on tapahtumajärjestäjien tukena käytännön asioissa. Rantakesän ideana on kuitenkin, että jokainen vastaa itse omasta tapahtumastaan.

Lisätietoja

Rantakesä 2018

JAA