Kalasatamaan nousee paljon uusia asuntoja ja toimitiloja. Kuva: Tero Pajukallio

Rakentaminen jatkuu Helsingissä vilkkaana – tunnetko jo kiinnostavimmat toimitila-alueet?

Koronapandemia on vuoden 2020 aikana rajoittanut maailmanlaajuisesti ihmisten kanssakäymistä ja matkustamista. Ulkomaisten toimijoiden kiinnostus Helsinkiä kohtaan ei ole kuitenkaan kadonnut, vaikka kiinteistökaupat ovatkin tilapäisesti vähentyneet.

Rakentaminen jatkuu Helsingissä vilkkaana koronasta huolimatta, ja rakenteilla on yli 10 000 asuntoa sekä yli 400 000 k-m2 muita tiloja, kuten liike-, toimitila- ja palvelurakennuksia. Erityisesti Pasila ja Kalasatama kiinnostavat yrityksiä sijaintipaikkana. Myös Ruoholahteen on tulossa uutta vetovoimaista toimitilaa Porkkalankadun varteen.

Merkittäviä uusia avauksia suunnitellaan lisäksi ydinkeskustaan, Hietalahdenrantaan ja Savonkadun ympäristöön Vallillassa.

Kaupunkiuudistus ja Raide-Jokeri tuovat elinvoimaa alueille

”Helsinki jatkaa investointejaan määrätietoisesti huolimatta globaalin pandemian sävyttämästä vuodesta. Edellytykset laadukkaan uuden toimitilan sijoittumiselle paranevat tulevina vuosina merkittävästi kaupunkikehityshankkeiden myötä”, kertoi kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki torstaina Helsingin kaupungin järjestämässä virtuaalisessa Toimitilainfo-tapahtumassa.

”Ilmalaan rakennetaan raiteet, Raide-Jokeri tekee valmistuessaan lukuisista esikaupunkisijainneista kuten Itäkeskuksesta ja Pitäjänmäestä entistä houkuttelevamman, ja Kalasatama muuttuu raidejoukkoliikenteen solmupisteeksi uuden Pasilaan suuntautuvan ratikkahankkeen myötä. Ydinkeskustan kiinnostavuudesta kertovat lukuisat hankkeet kuten Elielinaukion kehitys ja Hietalahdenrannan suunnitelmat.”

Kaiken kaikkiaan Helsingissä tapahtuu edelleenkin paljon. Kaupunki tulee panostamaan jatkossa merkittävästi kolmeen kaupunkiuudistusalueeseen: Malminkartano-Kannelmäkeen, Malmiin ja Mellunmäkeen. Näillä alueilla asukasmäärän kasvu tuo uusia asiakkaita nykyisille yrityksille ja luo kysyntää uusille toimijoille ja palveluille.

Raide-Jokeri luo edellytyksiä uudelle yritystoiminnalle ja investoinneille Viikin kehittämiseen etenkin biotalouden klusterina. Myös Roihupellon yritysalueen saavutettavuus paranee merkittävästi Raide-Jokerin valmistumisen myötä, mikä lisää alueen kiinnostavuutta.

Tutustu tarkemmin Helsingin aluerakentamiskohteisiin: www.uuttahelsinkia.fi