Kuva: Kimmo Brandt, Helsingin kaupungin aineistopankki.

Helsingin kaupunki ja Helsinki Pride -yhteisö ovat viralliset kumppanit

Ihmisten välisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisestä muistuttava Helsinki Pride järjestetään tuttuun tapaan kesäkuussa. Helsingin kaupunki on yksi vuoden 2020 tapahtuman pääyhteistyökumppaneista.

Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma, jonka tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta. Helsinki Pride -viikko järjestetään joka vuosi juhannuksen jälkeisellä viikolla, jolloin Helsingin alueella on kymmeniä kulttuuritapahtumia, keskustelutilaisuuksia, juhlia ja muuta ohjelmaa.

”Helsinki on yhdenvertaisesti kaikkien koti. Kaupunki haluaa omalta osaltaan olla mukana tukemassa tämän tärkeän tapahtuman onnistunutta ja sujuvaa toteutusta. Helsinki Pride -viikko tekee näkyväksi yhteisen tavoitteemme Helsingistä kaupunkina, joka on turvallinen, välittävä, hauska ja vetovoimainen ihan jokaiselle. Kaupunkiorganisaation kaikilla tasoilla olemme sitoutuneet toteuttamaan tätä tavoitetta myös Pride-viikon ulkopuolella”, painottaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Kulkue ja puistojuhla huipentavat koko viikon

Tapahtuma huipentuu lauantaina 27. kesäkuuta järjestettävään Helsinki Pride -kulkueeseen sekä puistojuhlaan, jotka kokosivat viime vuonna yhteen yli 110 000 ihmistä. Tapahtuman järjestää Helsinki Pride -yhteisö, joka tekee ympärivuotista työtä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Helsinki Pridella on vuosittain kymmeniä yhteistyökumppaneita, joista tänään julkistettiin ensimmäiset 24 kumppania. Mukana ovat kaupungin lisäksi muun muassa muodin verkkokauppa Zalando, Karhu-olut, Helsingin Sanomat, Clarion Hotel Helsinki, Ruosila, TietoEvry sekä Marimekko.

Helsinki Pride on Suomen suurin ja vaikuttavin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma, joka järjestetään 22.–28. kesäkuuta 2020. Tänä vuonna Helsinki Priden teemana ovat esikuvat.

Lue lisää:

Helsinki Pride 2020

Yhdenvertainen Helsinki

Facebook

Instagram

Twitter


#helsinkipride #helsinkipride2020 #pride

 


JAA