Kuva: MIka Ruusunen

Presidentti Niinistö tapasi maailman nuorten ilmastokokouksen osallistujia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili tänään 4. kesäkuuta Arabian peruskoululla tervehtimässä ja keskustelemassa maailman koululaisten ilmastokokoukseen osallistuvien nuorten kanssa.

Oppilaat ja opettajat työskentelevät kokouksen aikana yhdessä ja erikseen ilmasto- ja kiertotalousaiheiden parissa. Oppilaat keskustelevat ja jakavat tietoa ilmastonmuutoksesta, sen vaikutuksista omissa maissaan ja keinoista ilmastonmuutoksen torjunnassa ja siihen sopeutumisessa. Kokouksen ohjelmassa on ryhmätöitä, työpajoja, luentoja ja tutustumiskäyntejä eri kohteisiin. Tämän perusteella osallistujat laativat koululaisten ilmastokannanoton.


Helsingin kaupungin edustajana vierailua emännöi kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Pia Pakarinen. Pakarinen emännöi myös huomenna 5. kesäkuuta Helsingin kaupungintalolla pidettävää ilmastokokouksen päätöstilaisuutta, jossa oppilaat julkaisevat ilmastokannanoton.


Viikon mittaiseen maailman koululaisten ilmastokokoukseen 29.5.–5.6. (World Summit of Students for Climate, WSSC 2019) osallistuu 135 oppilasta ja 100 opettajaa 70 maasta ja kaikista maanosista. Kokouksen tarkoituksena on saada 14–17-vuotiaiden nuorten ääni kuuluviin ilmastoasioissa ja tuoda näkyväksi koulutuksen merkitystä ilmastonmuutoksen haasteiden ratkaisemisessa. Tavoitteena on myös allekirjoittaa maailman koululaisten ilmastosopimus. Ilmastosopimusta toteuttamaan käynnistetään pitkäaikainen maailman koulujen kampanja, jonka tavoitteena on istuttaa puita ja siten sitoa kolme miljoonaa tonnia hiilidioksidia vuoteen 2025 mennessä.

Ilmastokokouksen verkkosivut