Juna matkalla pois Helsingistä.

Porvoo, Lohja ja Siuntio mukaan Helsingin seudun yhteistyöhön

Helsingin seudun neljäntoista kunnan yhteistyökokous (HSYK) hyväksyi kokouksessaan 11.5.2021 Porvoon ja Lohjan kaupungit sekä Siuntion kunnan yhteistyökokouksen kumppanuusjäseniksi. Uusien jäsenien mukaan tulo seudun yhteistyökokoukseen luo uusia mahdollisuuksia kasvavan seudun kehittämiseen sekä vapaaehtoisen, säännöllisen yhteistyön ja kuntien yhteisen edunvalvonnan tiivistämiseen.

Helsingin seudun yhteistyö perustuu vuonna 2005 solmittuun yhteistyösopimukseen, jossa on sovittu mm. yhteistyön tavoitteista, organisoinnista ja periaatteista. Kokouksessaan yhteistyökokous hyväksyi myös päivitetyn yhteistyösopimuksen, johon on sisällytetty Porvoon, Lohjan ja Siuntion kumppanuusjäsenyydestä johtuvat muutokset. Yhteistyösopimus hyväksytään vielä kaikissa seudun kunnissa, jonka jälkeen se on voimassa toistaiseksi.

Lisäksi kokouksessa käsiteltiin Helsingin seudun kuntien ja valtion välisen MAL-sopimuksen toimeenpanoa lähijunaliikenteen uusien varikoiden sijoittumisen osalta. Tarvittavista varikoista, niiden käytöstä ja toiminnallisista vaatimuksista laaditaan tarkempi selvitys pääkaupunkiseudun Junakalustoyhtiön, Helsingin seudun liikenteen (HSL), Väyläviraston sekä tarvittavilta osin mahdollisten varikoiden sijaintikuntien kanssa vuoden 2021 aikana.

Helsingin seudun neljätoista kuntaa ovat Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula, Vantaa ja Vihti. Yhteistyökokous on kuntien johtavien luottamushenkilöiden säännöllisesti kokoontuva yhteistoimintaelin, jossa käsitellään seudullisesti merkittäviä asioita. Jatkossa yhteistyöhön osallistuvat myös Porvoo, Lohja sekä Siuntio.

Lisätiedot
Yhteysjohtaja Inga Nyholm, Helsingin kaupunki, puh. 040 760 5524