Katso Pormestarin info koronavirustilanteesta keskiviikkona 1. heinäkuuta Helsinki-kanavallaHelsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoi tilaamastaan selvityksestä miten kaupunki onnistui koronakriisin hoidossa, tämänhetkisestä koronavirustilanteesta sekä Senaatintorin terassialueen avautumisesta keskiviikkona 1. heinäkuuta. Infon voi katsoa nyt tallenteena Helsinki-kanavalla.

Pormestari tilasi ulkopuolisen selvityksen Helsingin kaupungin päätöksenteosta ja toiminnasta koronakriisin ensimmäisen epidemia-aallon hoidossa. Selvityksen tulokset on nyt saatu ja niiden pohjalta suunnitellaan jatkotoimenpiteitä, joilla parannetaan koronaepidemian mahdollisen toisen aallon tai vastaavan muun poikkeustilanteen hoitamista.

Viruksen nopea leviäminen ja oireiden aiheuttama korkea kuolleisuusprosentti erityisesti ikääntyneessä väestössä haastoi Helsingin reagoimaan hyvin nopeasti tartuntaketjujen hillitsemiseksi ja samalla myös erilaisten palvelutoimintojen ylläpitämiseksi kriisiajasta huolimatta. Suomessa koronaviruksen leviäminen keskittyi vahvasti Uudenmaan alueelle ja erityisesti Helsinkiin, mikä aiheutti kaupungille omat erityishaasteensa.

— Koronakriisi testasi kaupungin toimintakyvyn kriisiolosuhteissa. Halusin mahdollisimman pian akuutin vaiheen väistyttyä selvittää, missä onnistuimme ja missä asioissa meillä on vielä parantamisen varaa. Olen tyytyväinen, että yleisarvosana toiminnastamme oli hyvä. Paneudumme selvityksen tarkempiin johtopäätöksiin ja toimenpidesuosituksiin pikaisesti yhdessä kaupungin muun johdon kanssa, toteaa pormestari Jan Vapaavuori.

Infon voi katsoa Helsinki-kanavalla ja Helsingin kaupungin Facebook-sivulla.

Helsinki-kanava osoitteessa: helsinkikanava.fi

Facebookissa lähetys osoitteessa: facebook.com/helsinginkaupunki

Lisää aiheesta:

Selvityksen mukaan Helsinki onnistui koronakriisin ensimmäisen aallon hoitamisessa hyvin

Ajankohtaista koronaviruksesta

Senaatintorin kesä: Urbaani siirtolapuutarha ja helsinkiläisen ruokakulttuurin keidas