Pormestari Juhana Vartiainen. Kuva: Pertti Nisonen

Pormestari Vartiainen kutsuttu Harvardin yliopiston Bloomberg-koulutusohjelmaan

Pormestari Juhana Vartiainen on valittu 29. kesäkuuta 2022 käynnistyneeseen Bloombergin Harvard City Leadership Initiative -koulutusohjelmaan. Ohjelmaan osallistuu vuosittain eri puolilta maailmaa 40 pormestaria ja lisäksi heidän valitsemanaan kaksi johtavaa virkamiestä. Koulutuksen ensimmäinen lähiopetusjakso toteutetaan New Yorkissa 17.–21.7.2022.

”Olen erittäin iloinen siitä, että sain kutsun Bloombergin ja Harvardin yhteisohjelmaan, jonka korkeatasoinen koulutus tukee omaa työtäni ja edesauttaa kehittämään Helsinkiä entistä paremmaksi. Kaupunkien huolenaiheet ympäri maailman ovat samoja, vaikka mittaluokat vaihtelevat. Tulevan vuoden aikana etsimme yhdessä vastauksia maailmanlaajuisten tai paikallisten mutta kaikkialla hyvinkin samankaltaisten haasteiden ratkaisemiseksi, missä kaupunkien roolia ei voi liiaksi korostaa. Koulutusohjelmaan osallistuminen mahdollistaakin parhaiden keinojen löytämisen juuri Helsingin ja helsinkiläisten tarpeisiin”, pormestari Vartiainen sanoo.

Vuoden kestävä Bloombergin Harvard City Leadership Initiative -koulutusohjelma toteutetaan kuudennen kerran Harvardin yliopiston ja Bloomberg Philanthropies -säätiön yhteistyönä. Järjestäjien tavoitteena on lisätä kaupunkien kyvykkyyttä vastata yhteiskunnan eri osa-alueille kietoutuviin haasteisiin ja parantaa kaupunkilaisten elämänlaatua. Helsingistä virkamiehille suunnattuun koulutusohjelmaan osallistuvat kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Satu Järvenkallas ja kaupunkiympäristön toimialajohtaja Ville Lehmuskoski. Koulutusohjelman kustannukset katetaan järjestäjien toimesta.