Pointti, utelias kaupunkifestivaali Kansalaistorilla 1.-3.8.2019

Kaupunkifestivaali Pointti kutsuu yleisöä osallistumaan ja viihtymään Kansalaistorilla elokuussa

Kaupunkifestivaali Pointti tarjoaa Kansalaistorilla kolme päivää elämyksiä, seikkailuja ja tietoa 1.–3. elokuuta. Ylen ja Helsingin yhteisesti toteuttama festivaali on kaikille avoin ja maksuton.

Kolmena tapahtumapäivänä yleisöllä on tilaisuus kokeilla uutta ja tutkia samalla kiinnostavia kysymyksiä yhdessä julkisuudesta tuttujen esiintyjien kanssa. 

”Pointti on koko pääkaupungin ja kaikkien suomalaisten yhteisöllinen kaupunkifestivaali, joka kutsuu osallistumaan, viihtymään ja ottamaan kantaa uudenlaisella tavalla. Festivaali on hieno lisä Helsingin kesätapahtumatarjontaan”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Yle tekee festivaalilta suoraa lähetystä niin televisioon, Yle Areenaan kuin radioonkin. Jotkut ohjelmista jäävät myös tallenteeksi Yle Areenaan. Lähetyksiä tehdään rohkean vuorovaikutteisesti yhdessä yleisön kanssa aivan keskellä kaupunkia. 

Mukana tapahtumassa ovat muun muassa Piia Pasanen, Matti Rönkä, Susanna Laine, Mikko Kekäläinen, Kalle Palander, Emma Karasjoki, Gogi Mavro, Mårten Svartström ja Sonja Kailasaari.

Yleisö saa osallistua ohjelmiin

Yhdessä tekeminen luo Pointista ainutlaatuisen festivaalikokemuksen. Tavallisten ihmisten tarinat saadaan näkyviin live-esityksissä ja Ylen kanavilla.

”Halusimme tuoda Ylen ihmisten keskelle ja kesäkaupunkilaiset ohjelmiemme keskiöön. Tapahtumat ja elämysten tuottaminen ovat iso osa tämän päivän mediaa”, Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila sanoo.

”On hienoa päästä tekemään tällaista tapahtumaa paraatipaikalla Kansalaistorille – pääkaupungin uuteen olohuoneeseen – ja välittää sieltä tunnelmia koko Suomelle.”

Kaupunkifestivaali Pointti houkuttelee astumaan hetkeksi toisten ihmisten saappaisiin. Paikan päällä voit vaikkapa ennustaa säätä meteorologien avulla. Kerttu Kotakorpi antaa sinulle faktat, sinä voit lähettää ennustuksesi videona isällesi laiturinnokkaan! Voit myös selostaa urheilun klassikkohetkiä kommentaattoreiden kanssa – miltä tuntuu selostaa Kalle Palanderin ja Sami Jauhojärven vieressä?

Elokuun alussa järjestettävän tapahtuman lavoilla on monipuolisia live-esityksiä. Mukana on monia televisiosta tuttuja ohjelmia ja esiintyjiä, suoraan yleisön edessä lavalla.

Kansalaistorilla on päivittäin kokeiltavissa monipuolista liikuntaa muun muassa aamupilatesta Oodin lipalla, katukorista, yökorista ja sirkusta.

Poimintoja ohjelmasta

Torstai 1.8.

Torstaina voi osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä, kun lavalla on A-studio ajankohtaisten haastateltavien kera. Samana iltana osuvaa ajankohtaissatiiria tarjoilee Noin viikon studio. Uudessa Loru -leikkipuistossa voi kokea muun muassa puistoruokailua ja vauvasirkusta.

Perjantai 2.8.

Perjantaina lavalle saapuvat e-urheilun tähdet eli ENCE. Maata pitkin matkustavat kertovat omista matkakokemuksistaan. Nuorten open mic houkuttelee nuoria esiintymään. YleX tekee lähetystä paikan päällä ja Yle Kioski on avoinna!

Podcast-iltapäivässä pääset osallistumaan muun muassa Kaverin puolesta kyselen -suosikkipodcastin tekoon.

Perjantaina keskustellaan sananvapaudesta ja avataan Sananvapauden aukio. Helsingin Nuorten Ääni-toimitus haastattelee pormestari Jan Vapaavuorta ja Ylen toimitusjohtajaa Merja Ylä-Anttilaa.

Lauantai 3.8.

Lauantaina lavakeskustelujen aiheena ovat lasten harrastukset ja vanhempien rooli. Yleisö saa vastauksia myös terveyteen ja luontoon liittyviin kysymyksiin. Oodin edessä puistoalueella voi kokeilla erilaisia liikunnan muotoja. Kokeile esimerkiksi Yle Akuutin Liiku kuin lapsi -trendijumppaa!

Lauantain kruunaa kaksi näyttävää viihdenumeroa: urheiluaiheinen Villi kortti -ohjelma viihdyttää lavalla urheilijavieraineen. Illan päättää Elämäni biisi -sarjan tarjoama yhteislauluosuus. Kaikki saavat laulaa mukana Pepe Willbergin, Diandran, Jarkko Ahosen ja Irinan esittäessä päälavalla tunnetuimpia hittejä.

#pointti2019

Pointti-kaupunkifestivaalin ohjelma tarkentuu tapahtumaa kohti. 

Lue lisää:

Pointti-kaupunkifestivaali