Kongressivieraita Iittala & Arabia muotoilukeskuksessa.Kuva:Kim Öhman

Helsinki on Pohjoismaiden suosituin kongressikaupunki

Helsinki houkutteli viime vuonna enemmän kongressivieraita kuin koskaan aiemmin. Kansainvälisten järjestötapahtumien määrä kasvoi lähes kolmanneksen vuoteen 2016 verrattuna. Tällä hetkellä Helsinki on Pohjoismaiden suosituin kongressikaupunki.

Vuosi 2017 oli Helsingissä ennätyksellinen matkailuvuosi ja se näkyy myös kongressien lukumäärässä. Tuoreiden tilastojen mukaan Helsinki isännöi yhteensä 367 kansainvälistä järjestökokousta, joihin osallistui yhteensä lähes 72 000 vierailijaa.

Suomen pääkaupungin matkailu kasvaa tällä hetkellä nopeammin kuin naapuripääkaupunkien ja myös kongressikaupunkina Helsinki on suositumpi kuin muut Pohjoismaiden kaupungit.

Kongressitoimintaa kestävän kehityksen linjoilla

Kansainvälisten tieteen ammattilaistapahtumien saaminen Helsinkiin vaatii pitkäjänteistä työtä ja kilpailu alalla on kovaa. Tutkimuskeskus Union of International Associations UIA:n tilastoissa Helsinki sijoittuu kongressikaupunkien joukossa sijalle 15, ja jättää taakseen muun muassa Tukholman ja Kööpenhaminan.

Helsinki tunnetaan maailmalla luotettavana ja toimivana kaupunkina. Helsingin etuina ovat toimivat palvelut sekä tiivis yhteistyö paikallisten alan toimijoiden kanssa.

Helsinki on kongressitoimialan edelläkävijä myös kestävän kehityksen saralla. Global Destination Sustainability -indeksi mittaa kaupungin ympäristötekoja ja paikallisen Convention Bureaun eli Helsinki Marketingin kongressiyksikön toimintaa sekä palveluntarjoajien sitoutumista kestävyyden näkökulmasta. Tuoreimmassa GDS-listauksessa Helsinki on kuudennella sijalla.

Pilottihanke Helsingin yliopiston kanssa

Helsingin kansainvälisestä kongressimarkkinoinnista vastaava Helsinki Marketing tekee yhteistyötä lukuisten paikallisten toimijoiden kanssa. Helsingin yliopiston kanssa käynnistetty kahden vuoden pilottihanke tähtää erityisesti tiedemaailman huomion kiinnittämiseen. Tavoitteena on kasvattaa Helsingin yliopiston mainetta ja lisätä Helsingin tunnettuutta vetovoimaisena kongressikaupunkina ja innovaatioalustana.

Lisää aiheesta:
myhelsinki.fi
Helsingissä ennätykselliset 72 000 kongressivierasta


JAA