Finlandia-talon eteen rakennettavan väistötilan havainnekuva.

Pikku-Finlandian hankesuunnitelma hyväksyttiin

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 2.3. Finlandia-talon väistötilan hankesuunnitelman. Rakennus toteutetaan siirtämiskelpoisena puurakennuksena.

Finlandia-talon perusparannuksen ajaksi rakennettava Pikku-Finlandia on suunniteltu Finlandia-talon viereen Karamzininrannan katuaukiolle Töölönlahden puolelle.

Väistötilaan sijoitetaan Finlandia-talo Oy:n kokoussalit, kahvilaravintola ja valmistuskeittiö sekä tuki- ja tekniset tilat. Tapahtumatilat ovat laajuudeltaan vajaa neljäsosa nykyisistä tiloista.

Hankesuunnitelman mukaan väistötila toteutetaan siirtokelpoisena ja monikäyttöisenä puurakennuksena. Kyseessä on kaupungin kiertotalouden ja puurakentamisen kehityshanke, jossa pilotoidaan siirrettävän ja monikäyttöisen rakennuksen suunnittelua sekä toteutusta. Rakennuksen elinkaari on pitkä: väistötila toimii ensin Pikku-Finlandiana 3 vuotta, minkä jälkeen se voidaan siirtää toisaalle ja muokata käytettäväksi kouluna, päiväkotina tai muuna tarvittavana lisätilana noin 20 vuoden ajan.
Rakentamiskustannukset ovat noin 9,9 miljoonaa euroa. Alustavan aikataulun mukaan Pikku-Finlandian rakentaminen alkaa kesällä 2021 ja tilat ovat valmiina tammikuussa 2022.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.