Apulaispormestari Pia Pakarinen ja Tencentin toimitusjohtaja Pony Man Kunmingissa. Kuva: Helsingin kaupunki

Apulaispormestari Pia Pakarinen tapasi Tencentin toimitusjohtajan Pony Man Kunmingissa Kiinassa

Apulaispormestari Pia Pakarinen osallistui tällä viikolla Tencentin Global Digital Ecosystem Summitiin Kiinan Kunmingissa. Supercellin hankinnasta Suomessa tunnetuksi tullut kiinalainen digijätti Tencent järjesti vuosittaisen kokouksensa Kunmingissa Yunnanin alueella, jossa julkistettiin laaja matkailun digitaalinen ekosysteemi. GoYunnan -sovellus kokoaa yhteen 16 kaupungin ja 129 maakunnan matkailutarjonnan ja yhdistää sulavan digitaalisen käyttöliittymän reaalimaailman kokemuksiin.

Helsinki kutsuttiin tilaisuuteen esittelemään MyHelsinki WeChat mini programia, Tencentin laajan kehitysprojektin kansainvälistä lippulaivaa.  MyHelsinki WeChat mini program on kiinalaisen matkailijan kokonaisvaltainen käyttöliittymä Helsinkiin yhdistäen räätälöidyt suositukset älykkääseen liikkumiseen ja maksamiseen. MyHelsinki WeChat mini program on kehitetty yhteistyössä Helsinki Marketingin, Tencentin, MaaS Globalin ja HSL:n kanssa.

Pony Ma kertoi matkailun olevan Tencentille vahvistuva liiketoiminnan alue, jonka ydintoiminta keskittyy toistaiseksi kotimaahan. Tencentille matkailun toimiala mahdollistaa läpileikkaavan digitaalisen muutoksen ja toimialan kehitykseen tähtäävää yhteistyötä tehdään tiiviissä yhteistyössä aluehallintojen kanssa.

– Helsinki on onnekas, koska se valittiin esittelemään matkailusovellustaan. Helsingillä on pitkään ollut erityinen suhde Kiinaan, sillä Pekingin ja Helsingin välinen ilmatie on nopein ja vanhin Aasian ja Euroopan välillä. Toivotamme kiinalaiset matkailijat tervetulleiksi Helsinkiin, uusi sovellus tekee tutustumisen kaupunkiin helpoksi esimerkiksi välilaskun aikana,  apulaispormestari Pia Pakarinen sanoi digihuippukokouksen puheenvuorossaan.

Pia Pakarinen piti kokouksessa pääpuheenvuoron ja Helsinki Marketingin digitaalisesta kehityksestä vastaava johtaja Tia Hallanoro osallistui paneelikeskusteluun yhdessä mm. Nizzan apulaispormestari Rudy Sallesin kanssa. Lisäksi kiinalaiselle lehdistölle järjestettiin aiheesta pressitilaisuus.

Yhteistyö Tencentin kaltaisen digitaalisen jättiläisen kanssa on ollut hyvin opettavaista. Kiina on maailmassa selkeä teknologinen edelläkävijä, mutta vastaavasti suomalaista palvelumuotoiluosaamista on sovellettu sekä MyHelsinki mini programissa että GoYunnan -sovelluksessa, kertoo Helsinki Marketingin digitaalisesta kehityksestä vastaava johtaja Tia Hallanoro.

Testivaiheessa oleva MyHelsinki mini program julkistetaan alkukesästä.

JAA