Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Havainnekuva Pasilan väliaikaisen aseman sisäänkäynnistä Ratapihantieltä.

Pasilan väliaikainen asema avataan

Junamatkustajien reitit Pasilassa saattavat muuttua, kun väliaikainen asema otetaan käyttöön maanantaina 3. huhtikuuta. Väliaikainen asema palvelee matkustajia syksyyn 2019 saakka, jolloin uusi Pasilan asema, Triplan kauppakeskus ja pysäköintilaitos valmistuvat. Kevään 2017 ajan väliaikainen ja vanha asema ovat yhtä aikaa käytössä. Vanha asema suljetaan kesäkuussa 2017 ja sen purku aloitetaan.

Kulku väliaikaisella asemalla on opastettu, ja käytössä ovat aikataulunäytöt ja kuulutusjärjestelmä. Kulkutiet ovat esteettömiä.
Väliaikaisenkin aseman aikana käytössä on myös aseman pohjoinen alikulku, jossa on aikataulunäytöt ja HSL:n lippuautomaatti. Pohjoinen alikulku on sopivin reitti esimerkiksi Messukeskukseen ja Hartwall Arenalle.

Samaan aikaan, kun väliaikainen asema avautuu, poistuvat vanhan aseman reunimmaisten laiturien (1/2 ja 8/9) liukuportaat ja hissit kokonaan käytöstä. Näille laitureille pääsee jatkossa siis ainoastaan väliaikaisen aseman portaiden ja hissien kautta.

Aseman saatto- ja taksiliikenne toimii kevään ajan sekä Veturitorilla että Pasilan asema-aukiolla, samoin kuin pyöräpysäköintipaikat.

Rakennustyöt ovat osa Keski-Pasilan mittavaa uudistamista, josta löytyy lisätietoa Uusi Pasila -verkkosivuilta osoitteessa www.uusipasila.fi.

Katso video asemalla liikkumisesta

Pasilan väliaikainen asema avataan 3. huhtikuuta

Katso kuva

 

JAA