Dokumentaristi-ohjaaja Virpi Suutari

Palkittu dokumentaristi Virpi Suutari: ”Ylevä arkkitehtuuri kohottaa itsetuntoa” – lue lisää tuoreesta asukaslehdestä

Helsinki-mitalilla palkittu dokumetaristi Virpi Suutari arvostaa julkisia rakennuksia, jotka nostavat asukkaat arjen yläpuolelle ja lisäävät ylpeyttä kotikaupungista. Lue Helsinki-lehden tänään julkaistusta numerosta hänen ajatuksiaan dokumenttielokuvansa päähenkilöiden, Alvar ja Aino Aallon, vaikutuksesta Helsinkiin. Virpi Suutari kertoo myös elämästään ja lempipaikoistaan Helsingissä.

Mitä uudistuksia kaavaillaan omalle asuinalueellesi kaupungin osallistuvan budjetoinnin OmaStadin avulla? Asukaslehti kertoo, miten saat tietoa ehdotuksista ja pääset hiomaan niitä.

Pyöräilyyn satsataan Helsingissä nyt toden teolla: tulee uusia väyliä, kaupunkipyöriä ja -asemia, opasteita ja paljon muuta. Pyöräliikenteen koordinaattori Oskari Kaupinmäki kertoo uudistuksista ja kansainvälisestä yhteistyöstä pyöräliikenteen kehittämiseksi.

Huhtikuusta alkaen asukkaat voivat tarkastella terveystietojaan Maisa-asiakasportaalista. Lehdessä on muutakin ajankohtaista terveystietoa, kuten tietopaketti koronarokotuksista. Lehti kertoo myös Eteläsataman uudistamisesta, ideoista kaupungin tuleviksi lämmitysjärjestelmiksi ja hävikkiruoan hyödyntämisestä. Teemasivuilta voi lukea, kuinka työllisyyspalvelut muuttuivat kuun alussa.

Helsinki-lehden sivuilta selviää myös, miten musiikki ja V.I. Lenin liittyvät 100-vuotisjuhliaan viettävän Oulunkylän historiaan. Korona-ajan lisäämästä yksinäisyydestä ja eristäytyneisyydestä kertoo Helsingin yliopiston psykologian professori Marko Elovainio.

Helsinki-lehti jaetaan koteihin, mutta sen voi lukea myös osoitteessa julkaisut.hel.fi/helsinki-lehti.

Kuva: Kimmo Brandt