Auringonnousu. Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki.

Helsingistä maailman toimivin kaupunki, päättäjille tietoa strategiahankkeiden etenemisestä

Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontuu torstaina tammikuun 31. päivänä kuulemaan tilannetietoja ja keskustelemaan kaupunkistrategiahankkeiden edistymisestä ja niiden jatkovaiheista.

Valtuustoseminaarissa esiteltävät hankkeet pohjautuvat Maailman toimivin kaupunki – Helsingin kaupunkistrategiaan 2017–2021, jonka valtuusto hyväksyi 2017.

Valtuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs esittelee seminaarin sisällön ja kutsuu helsinkiläiset seuraamaan seminaaria ja esityksiä Helsinki-kanavalla. 

Seminaarissa käsiteltävät kahdeksan kaupunkistrategian kärkihanketta ovat eriarvoisuuden vähentämisen ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyn kaupunkistrategiahanke ‒ Mukana-ohjelma, Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kiinteistöstrategia, kävelykeskusta ja maanalaista kokoojakatu, liikkumisohjelma, maapolitiikka ja merellistä strategia. Hankkeet on käynnistetty strategian hyväksymisen jälkeen ja tuleva seminaari on ensimmäinen, jossa päättäjät ja kaupunkilaiset saavat keskitetysti tietoa hankkeiden etenemisestä ja jatkotoimista.

Seminaariaineisto on julkaistu kaupunginvaltuuston sivuilla kaupunginvaltuuston-sivulla.

Seminaarin esitykset kärkihankkeista julkaistaan sivustolla seminaarin aikana.

Seminaari lähetetään suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta (www.helsinkikanava.fi).  

Lisää aiheesta:

Valtuustoseminaarin materiaalit 31.1.

Maailman toimivin kaupunki – Helsingin kaupunkistrategia 2017–2021

Kaupunginvaltuusto