Talvipuutarha on jälleen pukeutunut pääsiäiseen. Kuva: Mika Lappalainen.

Pääsiäinen koristelee Talvipuutarhan, tuo markkinoita ja Ristin tien

Luonnon vihertymistä odotellessa voi viivähtää Talvipuutarhassa ihailemassa pääsiäisliljojen ja tulppaanien väriloistoa. Kevään merkki Helsingissä ovat myös pääsiäismarkkinat. Eri puolilla kaupunkia on myynnissä muun muassa narsisseja, tulppaaneja, taimia, designia, luomumunia, suklaata ja koruja.

Ravintolat, museot, saunat ja matkailuneuvonta

Useat ravintolat, museot, yleiset saunat ja muut käyntikohteet ovat avoinna pääsiäisenä. Helsingin matkailuneuvonta päärautatieasemalla palvelee läpi pääsiäisen klo 10-16 ja Lentoaseman seudullinen matkailuneuvonta päivittäin klo 10-18. Katso kaikki MyHelsingin listaamat pääsiäisen aukioloajat (pdf)

Talvipuutarhan pääsiäinen 16.4. alkaen

Tule ihastelemaan Talvipuutarhan pääsiäisilmettä tiistaista 16.4. alkaen tiistaihin 23.4. saakka. Luonnon vihertymistä odotellessa voi viivähtää Talvipuutarhassa ihailemassa pääsiäisliljojen ja tulppaanien väriloistoa.

Pääsiäissatu-näytelmä

ti 16.4. klo 9.30 ja 10.30
Lankalauantaina 20.4. klo 13 ja 15
1.pääsiäispäivänä 21.4. klo 13 ja 15
2.pääsiäispäivänä 22.4. klo 13 ja 15

Pääsiäissaari Korkeasaaressa 19.-22.4.

Tule pääsiäisenä Korkeasaareen ja auta Paju-pupua selvittämään, kuinka Pääsiäissaaren voisi pelastaa. Saat matkan varrella Korkeasaaren eläimiltä vinkkejä, joista on apua ihan koko maailman auttamisessa. Ota Mustikkamaan portilta mukaan ilmainen Pääsiäissaari-kartta, joka toimii oppaanasi seikkailussa. Ratkaise kartassa kerrotut reitin tehtävät, niin saat muistoksi päivästä kivan palkinnon!

Haltialan tilan avoimet ovet

Haltialan tilalla avoimet ovet 19.-21.4. Ovet avoinna kolmena päivänä klo 11-18. Haltialan lammasemot ovat synnyttäneet karitsavauvoja, joita yleisö pääsee katsomaan Lampolaan.

Suomenlinnaan pääsiäisenä 

Suomenlinnassa monet palvelut ovat avoinna kävijöille myös pääsiäisenä 19.4.-22.4. Linnoitukseen voi lähteä tutustumaan museoihin ja historiaan, ulkoilemaan raikkaaseen meri-ilmaan sekä nauttimaan Suomenlinnan ravintoloiden ja kahviloiden antimista. Vierailuun kannattaa varustautua lämpimällä ja tuulenpitävällä vaatetuksella ja mukavilla jalkineilla.

Seurasaaren pääsiäiskokot 20.4.

Lankalauantaina roihuavat jälleen pääsiäiskokot Seurasaaren Juhlakentällä. Aluksi poltetaan pienempi narrikokko ja sen jälkeen varsinainen pääsiäiskokko.

Via Crucis 20.4.

Ekumeeninen pääsiäisvaellus Via Crucis eli Ristin tie kuljetaan pääsiäislauantaina klo 21 alkaen.  Reitti kulkee Kaisaniemen puistosta Suomen Pankille ja jatkuu Tuomiokirkon portaille, jossa tapahtuma huipentuu Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen. Via Crucis perustuu kirkon keskiaikaiseen perinteeseen ja se vaelletaan Helsingissä nyt 24. kerran. Viime vuonna esitystä seurasi tuhansia katsojia.

Pääsiäistekemistä

Palvelut

Sosiaali- ja terveyspalvelut pääsiäisenä

Terveysasemat       
Terveysasemat (myös Kalasataman ja Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskukset) ovat kiinni pääsiäisenä 19.4. - 22.4. 

Päivystys p. 116 117         
Oman terveysaseman ollessa kiinni kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan ympäri vuorokauden päivystyksessä.
Soita ennen päivystykseen hakeutumista maksuttomaan numeroon 116 117. Numerossa palvellaan ympäri vuorokauden.
Aikuiset (16 vuotta täyttäneet)

  • Terveysneuvontaa 24 h - p. 09 310 10023
    Terveysneuvonnasta saa tietoa Helsingin terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden (24 h) tavallisen puhelun hinnalla.
  • Henkeä uhkaavat tilanteet - soita 112  
    Vakavissa ja henkeä uhkaavissa sairaus- ja onnettomuustapauksissa saa apua ympäri vuorokauden numerosta 112.

Hammashoidon päivystys toimii jälleen Haartmanin sairaalassa osoitteessa Haartmaninkatu 4, rakennus 12. Päivystys on auki pääsiäisenä 19.4. - 22.4. klo 9 – 21. Ajanvaraus on auki klo 8 - 21, p. 09 471 71110. Yöpäivystys sijaitsee Töölön sairaalassa tapaturma-asemalla, Töölönkatu 40, p. 040 621 5699. Soita ennen kuin tulet päivystykseen.

HSL:n joukkoliikenne pääsiäisenä

Helsingin seudun liikenteen (HSL) joukkoliikenne kulkee poikkeuksellisen aikatauluin pääsiäisenä 18.-22.4. Pyhäpäivinä kuljetaan sunnuntain aikataulujen mukaan, ja ennen pitkääperjantaita, lauantaita sekä ensimmäistä ja toista pääsiäispäivään ajetaan myös viikonlopun yöliikenne. Lisäksi Via Crucis -kulkue aiheuttaa poikkeusreitin raitiolinjalle 7 torstai- ja perjantai-iltoina 18.4. ja 19.4.

Lisää palveluista