Ihmisiä pöydän ääressä tekemässä osallisuustyötä.

Osallistu.helsinki-sivusto on avattu

Tietoa Helsingin osallisuudesta löytyy nyt verkossa kootusti osoitteessa Osallistu.helsinki.

Helsingin kaupungin uusi Osallistu.helsinki-verkkopalvelu tarjoaa kiinnostavaa tietoa mahdollisuuksista osallistua ja vaikuttaa kaupungin toimintaan.
Menetelmäkirjasto kokoaa osallisuuden menetelmät, ohjeet ja hyvät käytännöt selkeästi ja kiinnostavasti osallisuuden edistämisestä kiinnostuneille.

”Kaupunkilaisia kiinnostaa tietää, miten ja milloin he voivat osallistua oman kaupunkinsa kehittämiseen, ja nyt tätä tietoa on koostettu yhteen. Kaupungin omat työntekijät taas haluavat tietää, millaisia menetelmiä ja työkaluja on olemassa ja mitkä niistä toimivat parhaiten missäkin tilanteessa. Helsingin osallisuudesta ollaan kiinnostuneita kansainvälisestikin. Sivustolta löytyy paljon materiaalia ja Helsingin osallisuustarinoita myös englanniksi,” kertoo vuorovaikutuspäällikkö Heli Rantanen osallisuus ja neuvonta -yksiköstä.

Sivustolla on myös nostoja osallistumistavoista, syötteet KerroKantasi-palvelusta ja LinkedEventsistä sekä linkitykset Tapahtumakalenteriin ja lukuisiin kaupungin sähköisiin kanaviin, joiden kautta voi osallistua tai saada lisätietoa.

”Yhtenäinen sivusto helpottaa löydettävyyttä ja auttaa ymmärtämään laajaa osallistumisen kokonaisuutta. Ja nyt poikkeusaikana erityisesti digitaalisen osallistumisen menetelmistä tarvitaan tietoa,” kertoo osallisuus- ja neuvontayksikön päällikkö Johanna Seppälä.

Lue lisää:

Osallistu.helsinki

Digitaalinen Helsinki


Kuva: Kimmo Brandt, Helsingin kaupungin aineistopankki.