Respan projektipäällikkö Marjukka Kolehmainen ja maahanmuutto- ja työllisyysasioiden päällikkö Ilkka Haahtela nuorten rekrytointitapahtumassa. (Kuva: Susa Junnola)

Nuorten rekrytointitapahtuma veti väkeä

08.03.2016 09:00

Neljättä kertaa Respassa järjestetty rekrytointipäivä on Helsingin kaupungin työllisyyspalveluiden tarjontaa työtä vailla oleville helsinkiläisnuorille. Respa-hankkeessa  vastataan nuorten yhteiskuntatakuuseen ja etsitään erilaisia  koulutus- tai työuramahdollisuuksia nuorille. 

Alle 30-vuotias työtön helsinkiläinen tulee Respaan  TE- toimiston ohjaamana  ja pääsee uravalmennukseen. Respan palvelussa on ollut vuodesta 2013 alkaen jo 4 500 nuorta. Vuonna 2015 uravalmennuksen päättäneistä nuorista 40 prosenttia  on päässyt työhön avoimille työmarkkinoille ja  lähes neljännes  pitkäaikaiseen tutkintokoulutukseen.

Yritykset tyytyväisiä yhteistyöhön

Respassa järjestetyssä rekrytointipäivässä käy vilske. Puhetta työnhausta ja työpaikoista, uusia kontakteja, iloisia nuoria ja tyytyväisiä yritysedustajia. 

Fatima Tehari, 20, tuli tapaamaan uravalmentajaansa Tiina Kivikantoa. Teharin työtilanne on juuri edellispäivänä muuttunut. ”Sain eilen työkokeilupaikan Jesper Junior -lastenvaateliikkeessä Forumissa ja tulin tekemään papereita valmiiksi”, Tehari sanoo. Hän arvostaa saamaansa apua ja kohtelua. ”Uravalmentajat ovat kuunnelleet täällä Respassa  mistä olen kiinnostunut ja mitä itse haluan”, Tehari sanoo.

Tällä kertaa rekrytointipäivään osallistuu parikymmentä työnantajaa, jotka edustavat osaa yrityskoordinaattorien rakentamasta yhteistyöverkostosta. Mukana oli mm. turvallisuus-, kauppa-, teatteri-, rakennus-, hotelli- ja ravintola-alan yrityksiä.

Moni paikalla olevista yrityksistä edustaa palvelualaa kuten Airpro, joka tarjoaa työtä lentokentällä: kuljetus- ja maapalveluja, matkustajapalveluja turvatarkastuksissa ja lähtöselvityksessä.

”Meillä on tarjolla kokopäiväistä, vakituista työtä. Reipas asenne työskentelyä kohtaan ja tiimipelaajuus ovat tärkeitä”, sanoo HR-asiantuntija Roope Koskinen Airprosta. Yritys on osallistunut jo useita kertoja rekrytointipäivään. Koskisen mukaan heillä työskentelee nytkin nuoria, joita Airpro on kohdannut Respan rekrytointitapahtumissa. Koskinen kehuu mahdollisuutta päästä tapaamaan rekrytoitavia.

Kasvokkain kohtaaminen tärkeää

Respan projektipäällikkö Marjukka Kolehmainen kertoo, että tapahtumissa tärkeintä ovat suorat kohtaamiset, nuoret ja työnantajat kasvokkain. Rekrytointipäivässä on mahdollisuus osallistua pikahaastatteluihin ja jättää hakemuksia.

Essi Eloholma-Tuura on osallistunut promovideon kuvaukseen, yhteistyösopimusten laatimiseen ja lisäksi tehnyt monenlaisia, uuden teatteriproduktion vaatimia töitä. Kaikki se kuukaudessa, sillä hän aloitti tammikuussa 2016 työkokeilun Teatteri Toivossa.

”Pääsin tekemään kiinnostavaa työtä”, sanoo Eloholma-Tuura, joka valmistui ohjaustoiminnan artenomiksi HAMKista 2015.

Teatteri Toivossa työskentelee kymmenkunta ihmistä ja jokaisen tuotannon aikana väkimäärä voi tuplaantua. Toivon johtaja Sara Salmenmäki kehuu työkokeilijan tehokkuutta ja ripeää otetta työhön. Kevään kuluessa selviää minne työkokeilu Essiä vie.  

Helsingin kaupungin elinkeino-osaston yrityskoordinaattori Tuulia Rauhala-Kaltio korostaa, että tiivis yhteistyö yritysten ja muiden työnantajien kanssa on keino löytää  työpaikkoja ja erilaisia  uramahdollisuuksia nuorille. Samalla yritykset saavat innokasta uutta joukkoa riveihinsä kasvamaan. Tähän tarvitaan vuorovaikutusta – ja mieluusti kasvokkain.  

Lue lisää

 

(Kuva: Susa Junnola)

JAA