Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Kuva: Susa Junnola

Ohjaamo Helsingin tapahtumaviikolla party-perjantai

Viime vuoden joulukuussa avattu nuorten palvelupiste Ohjaamo Helsinki tarjoaa runsaan valikoiman ohjelmaa valtakunnallisen Ohjaamo-viikon aikana 25.–31. tammikuuta. Ohjaamo kutsuu nuoria, nuorten vanhempia ja toiminnasta kiinnostuneita tutustumaan uusiin palveluihin. Ohjaamo-viikolla Fredrikinkatu 48:ssa sijaitsevassa palvelupisteessä tapahtuu maanantaista torstaihin klo 12-18 ja party-perjantaina klo 12-20.

Tapahtumaviikon maanantaina 25.1. käsitellään hyvinvointiin ja harrastuksiin liittyviä asioita, tiistaina 26.1. koulutusta ja työllisyyttä, keskiviikkona 27.1. vapaa-aikaa ja kulttuuria ja torstaina 28.1. nuorten yrittäjyyttä. Party-perjantaina 29.1. DJ pitää huolen musiikista ja lisäksi järjestetään biitti & rap -workshop ja Open Mic. Illan päätteeksi esiintyy Kube. 

Monialainen ja valtakunnallinen palvelu tukee nuoria

Nuorten palvelutarpeiden ja kasvavan nuorisotyöttömyyden vuoksi Suomessa on käynnistetty uusi palvelu, 15–29-vuotiaiden Ohjaamot. Ohjaamoja on jo lähes 30 paikkakunnalla.

Pääosin kuntien ja kuntayhtymien käynnistämät Ohjaamot tarjoavat yhden oven -periaatteella toimivan palvelukokonaisuuden nuoren tueksi. Ohjaamo Helsingistä saa opinto- ja työllistymisohjausta, terveysneuvontaa ja sosiaalipalveluja sekä neuvoja esimerkiksi asumiseen. Ohjaamo tarjoaa nuorille myös erilaisia ryhmiä ja tapahtumia yhteistyössä muun muassa yritysten ja järjestöjen kanssa.

”Eri alojen ammattilaisista koostuvan tiimimme tavoitteena on tukea erityisesti siirtymävaiheissa olevien nuorten kiinnittymistä yhteiskuntaan, koulutukseen ja työhön. Pyrimme laaja-alaiseen apuun ja nuoren tarkkaan kuunteluun hänen tulevaisuutensa suunnittelussa. Nopeasti muuttuvassa työelämässä esimerkiksi vanhemmat eivät aina välttämättä osaa neuvoa lastaan kaikissa hänen kysymyksissään”, Ohjaamo Helsingin projektipäällikkö Sirkku Reponen toteaa.

Ohjaamo Helsingissä palveltu jo satoja asiakkaita

Ohjaamo Helsinki aloitti toimintansa jo ennen viime joulukuussa valmistuneita tiloja. Syyskuusta alkaen tarjottiin puhelin-, verkko- ja pop-up-neuvontaa sekä ennakkoon sovittuja asiakastapaamisia. Joulukuun toisesta viikosta alkaen nuoret ovat voineet saapua neuvontaan myös suoraan ilman ajanvarausta. Ohjauksessa asiakkaita on tammikuun puoliväliin mennessä ollut noin 600. Lisäksi nuoria on neuvottu tapahtumissa, puhelimitse ja verkossa.

”Osallistimme jo alkuvaiheessa nuoria mukaan kokonaisuuden suunnitteluun käyttäen palvelumuotoilun tekniikoita apunamme. Palautteen perusteella vastaamme tarjonnallamme nuorten tarpeisiin hyvin. Palvelua kuitenkin kehitetään jatkuvasti nuoria kuunnellen”, Reponen kertoo.

Helsingissä Ohjaamosta vastaa kaupunginkanslian elinkeino-osasto yhdessä nuorisoasiainkeskuksen, opetusviraston, sosiaali- ja terveysviraston sekä Uudenmaan TE-toimiston kanssa. Toiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen on saatu rahoitusta Euroopan sosiaalirahastolta Keski-Suomen ELY-keskuksen kautta.


Ohjaamo Helsinki
Fredrikinkatu 48 (katutaso)
Avoinna: ma-pe klo 10-17
Palvelupuhelin ma-pe klo 9-15: 040 704 6818 / 09 310 5861
Sähköposti: ohjaamo(at)hel.fi

Facebook.com/ohjaamohelsinki
Twitter.com/ohjaamohki
Instagram.com/ohjaamohelsinki


 

Kohtaamo-hanke koordinoi Ohjaamojen ja verkko-ohjauspalvelun valtakunnallista kehitystyötä. Hanke toteutetaan työ- ja elinkeinoministeriön johdolla useiden hallinnonalojen, työelämän ja kolmannen sektorin yhteistyönä. Hanke on osa nuorisotakuun toteutusta Suomessa ja saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta. 

 

JAA