Silta, jossa kulkee ihmisiä.

Nordic CityMaking Week 15.-19. syyskuuta avaa pohjoisia näkökulmia kaupunkien kehittämiseen – osallistu verkossa

Miten pohjoiset kaupungit luovat kestävää hyvinvointia? Miten Helsingin ydinkeskustan tai Itäkeskuksen elinvoima kasvaa - mitä meillä on opittavaa ja jaettavaa muiden pohjoisten kaupunkien kanssa? Näihinkin kysymyksiin pureutuu Nordic CityMaking Week – uusi kaupunkikehittämisen tapahtuma, joka järjestetään 15.–19. syyskuuta Helsingissä ja Vantaalla.

17.9.: Nordic CityMaking Week nyt Helsinki-kanavalla

Osallistu avoimiin Nordic CityMaking Week -verkkotapahtumiin. Koko ohjelma ja ilmoittautuminen.

Tapahtuman isäntäkaupunkeina toimivat Helsinki ja Vantaa ja pääyhteistyökumppaneina Kone ja NCC. Tapahtuman järjestäjä on Urban Practice. Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori osallistuvat tapahtumaan.

Kansainvälisiä puhujavieraita ovat muun muassa kaupunkiajattelija ja Creative Bureaucracy -liikkeen käynnistäjä Charles Landry, norjalaisen huippuarkkitehtitoimisto Snøhettan osakas Jenny Osuldsen, ihmislähtöisen kaupungin pioneeritoimisto Gehl Architectsin Jeff Risom, Dan Hill Ruotsin innovaatiorahasto Vinnovasta sekä asukaslähtöisen kaupunkikehittämisen asiantuntijat Hans Karssenberg ja Charlot Schans Alankomaista. Matkustusrajoitusten vuoksi osa puhujista osallistuu verkon välityksellä.

Ohjelmanostoja

KE 16.9. Future-Proof City: seminaari 2020-luvun kaupungin rakentamisesta voimakkaasti kehittyvässä Aviapolisissa, mukana muun muassa Martin Arfalk Mandaworks-toimistosta Aalto-yliopiston kutsusta.

TO 17.9. Downtown Helsinki: uuden Helsingin ydinkeskustan tulevaisuutta luotaavan keskustelufoorumin käynnistys, mukana muun muassa apulaispormestari Anni Sinnemäki, Allas Sea Poolista tunnettu Raoul Grünstein sekä Göteborgin keskustahanketta luotsaava Soumia El Ghazouani NCC:ltä.

KE 16.9. ja TO 17.9. Nordic CityMaking NOW: dialogimuotoiset työpajat Myyrmäessä ja Itäkeskuksessa tuovat yhteen kaupunkisuunnittelijat, sijoittajat, rakennuttajat, paikalliset yrittäjät, asukkaat ja aktivistit.

KE 16.9. Helsingin yö: alkuillan paneeli kaupungin yöelämän tulevaisuudesta koronan aikana ja sen jälkeen Helsingin uuden yöluotsin Salla Valliuksen vetämänä, kutsuttuina valtuustopuolueiden edustajat ja yöelämän toimijat – mukana muun muassa apulaispormestari Nasima Razmyar.

TI 15.9. ja PE 18.9. Setting the Agenda ja New Agenda for Nordic Cities käynnistävät ja päättävät viikon. Tiistain webinaariin osallistuu kaupunkikehittämisen tunnetuimpia edustajia niin Pohjoismaista kuin Iso-Britanniasta, Belgiasta, Alankomaista ja Brasiliasta.

Päätösseminaarissa perjantaina vedetään yhteen viikon kokemuksia ja oppeja ekologisesti ja sosiaalisesti kestävistä kaupungeista sekä rohkeiden visioiden merkityksestä – mukana muun muassa KONE Suomen ja Baltian toimitusjohtaja Karla Lindahl ja NCC:n Head of Sales & Business Development Teemu Rämö ja Helsingin kaupungin designjohtaja Hanna Harris.

KE 16.9. ja LA 19.9. kaupunkilaisille suunnattuja tapahtumia, muun muassa kierros Helsingin yössä yöluotsin kanssa ja Puhos Loves People -festivaali Itäkeskuksen Puhoksessa.

Lisää aiheesta:

Nordic CityMaking Week 15–19.9.2020 Helsinki ja Vantaa

Nordic CityMaking Week verkkolähetykset

Helsinki-kanavalta voi seurata 17.9. klo 9: Nordic CityMaking Week - Downtown Helsinki ja 18.9. klo 9: Nordic CityMaking Week - New Agenda for Nordic Cities

Kuva: Nordic CityMaking Week, Ramon Maronier / Urban Practice

Uutinen julkaistu 1.9. ja tuoreutettu 14.9.