Myllypuroon nousee kiinteistö- ja rakennusalan moderni kampus

Myllypuron metroaseman kupeeseen nousee moderni kiinteistö- ja rakennusalan keskittymä, joka tuo Suomeen uudenlaisen koulutusasteiden yhdistelmän. Stadin ammatti- ja aikuisopisto sekä Metropolia Ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä älykkäiden ja puhtaiden ratkaisujen kampuksen. Keskittymän opiskelijat kouluttautuvat kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisiksi tiiviissä yhteistyössä toistensa ja eri alojen yritysten kanssa.

”Stadin ammatti- ja aikuisopiston rakennuksen hankesuunnittelu on parhaillaan käynnissä. Rakennukseen tulee paljon muunneltavia tiloja ja uusinta tekniikkaa sekä käyttöön että näytille. Ja koska asuntorakentaminen on pääkaupunkiseudulla pääosin kerrostalorakentamista, saamme oppilaitokseen tilat harjoitella pienessä mittakaavassa tornirakentamista”, kertoo projektipäällikkö Petri Heinilä Stadin ammatti- ja aikuisopistosta.

”Kaupungilla on tavoitteena osoittaa Myllypurosta harjoitustontti oppilaitostyömaalle ja näin mahdollistaa ensimmäisen kerran Helsingissä talonrakennuksen opiskelu todellisissa olosuhteissa”, kertoo kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen.

”Tulossa oleva koulutuskombo herättää varmasti kiinnostusta nuorissa. Uusi kampus mahdollistaa ainutlaatuisen yhteistyön alueen asukkaiden ja yritysten kanssa. Tätä yhteistyötä olemme Metropoliassa tehneet jo useamman vuoden”, sanoo Metropolia Ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Konkola.

Mukana ovat alusta asti olleet myös rakennusalan työnantajan edustajat, kuten Rakennusliitto ja Rakennusteollisuus. Kaupunki on sitoutunut omassa kaupunkistrategiassaan vahvistamaan työelämässä ja tietoyhteiskunnassa tarvittavaa pedagogiikkaa ja kumppanuusverkostoja. Myllypuron kampuksen modernit ja muuntautumiskykyiset tilat tukevat joustavaa ja modernia kiinteistö- ja rakennusalan opetusta, joka muokkaantuu helposti työelämän, kestävän kehityksen vaatimusten ja opiskelijoiden tarpeiden tahdissa.

”Kampuksen rakentaminen hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrelle on ilmastoteko jo itsessään, metro tulee aivan ovelle”, sanoo varatoimitusjohtaja Samuli Huhdanpää T2h Oy:stä.

Rakennus- ja kiinteistöalan kampus tuo lisää elinvoimaa koko itäiseen Helsinkiin. Kampuksella ja sen lähialueilla tulee liikkumaan arviolta 7 000 ihmistä enemmän aiempaan verrattuna. Kohtaamispaikkanakin toimiva kampus tuo Myllypuron, Kontulan ja Itäkeskuksen alueelle tämän myötä runsaasti palveluita ja elävää kaupunkikulttuuria. Uusia työpaikkoja syntyy, kun alueen yritystoiminta kasvaa ja kehittyy. Kampus palvelee myös itäisen Helsingin runsaslukuista maahanmuuttajien yhteisöä eri kieliryhmät ja kulttuurit huomioivilla koulutusohjelmillaan. 

Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksen ensimmäinen vaihe otetaan käyttöön tammikuussa 2019, ja toinen vaihe valmistuu syksyllä 2019. Stadin ammatti- ja aikuisopiston rakennusalan ja talotekniikan osalta kampus rakennetaan vuosina 2021–2022.

Lue lisää aiheesta Uutta Helsinkiä -sivuilta