Perhe kauppakeskuksessa.

Pääkaupunkiseudun maskisuositukseen muutoksia

THL muutti valtakunnallista maskisuositustaan 14. huhtikuuta. Maskia käytetään jatkossa oman harkinnan mukaan, mutta tietyissä tilanteissa suositus pysyy edelleen voimassa. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on tänään 20. huhtikuuta päivittänyt alueellista maskisuositusta perustuen THL:n linjaukseen.

Koronavirusepidemia pääkaupunkiseudulla osoittaa laantumisen merkkejä, mutta virusta on edelleen runsaasti liikkeellä. Vaikka rokotukset suojaavat erinomaisesti vakavalta taudilta, tartunnan voi yhä saada.

Maskia käyttämällä kaikki 12 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat suojaavat itseään ruuhkaisissa liikennevälineissä sekä sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Vakavan koronataudin riskiryhmiin kuuluvan kannattaa käyttää maskia, vaikka hän olisi täysin rokotettukin.

Maskin käyttöä suositellaan pääkaupunkiseudulla jatkossa erityisesti:

• niille, jotka hakeutuvat koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin
• niille, joilla on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä
• niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle (esimerkiksi perheessä on todettu tartuntoja) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä
• sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin hakeutuville asiakkaille, potilaille ja vierailijoille sekä henkilökunnalle toiminnasta vastaavan tahon ohjeistuksen mukaisesti.

Alueen kouluihin, korkeakouluihin ja muihin oppilaitoksiin annetut erilliset maskinkäyttösuositukset päättyvät. Maskia saa halutessaan edelleen käyttää ja maskeja jaetaan oppilaille sekä henkilökunnalle maksutta kaupunkien kouluissa ja oppilaitoksissa.

Lisätietoa:

Helsingissä voimassa olevat keskeiset suositukset ja rajoitukset

Kuva: Sakari Röyskö