Suoraan sisältöön
A A A

Kaupungin muotoilujohtaja CDO Anne Stenros siirtyy pois kaupungin palveluksesta

Helsingin kaupungin muotoilujohtaja TkT Anne Stenros on päättänyt jatkaa uraansa muualla ja on sopinut kaupungin kanssa työsuhteensa päättymisestä 30.4.2018.
 
Stenros on luonut hyvän pohjan muotoilujohtajan roolille ollessaan mukana valmistelemassa uutta kaupunkistrategiaa. Muotoilujohtamisen ja muotoiluajattelun kautta perinteiseen strategiaprosessiin saatiin ajankohtaisia, tulevaisuutta luotaavia elementtejä sekä uusia osallistavia, yhteisluomisen menetelmiä.
 
Stenros katsoo, että tässä vaiheessa on hyvä lähteä, koska yksi kokonaisuus työssä on saatettu loppuun. Anne Stenros on saanut 21.4.2018 merkittävän kansainvälisen Top Chief Design Officer -tunnustuksen kansainväliseltä muotoiluyhteisöltä tunnustuksena työstään maailman ensimmäisenä kaupunkitason muotoilujohtajana.
 
Helsinki on ensimmäinen eurooppalainen designjohtajan palkannut kaupunki. Muotoilu on Helsingille kansainvälisesti merkittävä erottautumistekijä. Kaupunkistrategiassa on asetettu tavoitteeksi Helsingin kansainvälisen profiilin vahvistaminen muotoilun suurkaupunkina.

Lisätietoja:
Kansliapäällikkö Sami Sarvilinna, puh. 040 334 2111.

JAA