Kuva: Muji

Muji avaa Euroopan suurimman myymälänsä Helsinkiin ensi syksynä

Mujin Euroopan toiminnoista vastaava Muji Europe Holdings Ltd perustaa Suomeen tytäryhtiön ja avaa Helsinkiin Kampin Kauppakeskuksen neljänteen kerrokseen Euroopan suurimman myymälänsä syksyllä 2019.

Helsinki Business Hubilla (HBH), Business Finlandilla ja Helsingin kaupungilla on ollut oleellinen rooli Mujin sijoittumisessa Helsinkiin. HBH on muun muassa yhdistänyt Mujin useampaan suomalaiseen yhteistyötahoon ja edesauttanut näin yhteistyön syntymistä Mujin ja suomalaisyritysten välillä.

Muji yhdistää ihmiset, yhteiskunnan ja luonnon

Mujin tuotteet syntyvät tarkan valmistusprosessin tuloksena, jolloin tuotteiden lopputulos on suunniteltu ja hyvin harkittu. Tuotteiden yksinkertaisuuden kautta muodostuu pohja ajatuksille ja tunteille.

Muji on saanut kiitosta siitä, että se on resursseja säästävä, edullinen, yksinkertainen, anonyymi ja luonnonläheinen. Nostamatta mitään näistä kuvauksista yli muiden, Muji pyrkii täyttämään ne kaikki.

Mujin päätuotelinjat ovat muoti, kodintavarat ja ruoka.

Muji Food
Ruoan alkutuottajat, kuten viljelijät ja kalastajat, ovat jääneet kaupunkilaisten elinpiiristä. Monet eivät tunne ruoan tuottajia tai maaseutua ja vesistöjä, joista ruoka on peräisin. Mujin uuteen myymälään tulee ensimmäisenä Euroopan myymälöistä oma ruokaosasto, jossa on tarjolla hyvää ja turvallista lähiruokaa suoraan tuottajilta.

Muji Books
Mujituo saataville laajan valikoiman lifestyle-aiheisia kirjoja. Kirjat ja tuotteet yhdessä tarjoavat uusia ideoita ja ratkaisuja jokapäiväiseen elämään. Läpi myymälän sijoitetut kirjahyllyt luovat yhteyksiä ideoiden, osastojen ja tuotteiden välille.

Muji Marketplace
Muji toimii foorumina kaupunkilaisille ja tarjoaa myös muille puitteet myydä omia tuotteita. Lähtökohtana on kausittaisen saatavuuden mukaan vaihtuva valikoima.

Open Muji
Muji järjestää säännöllisiä tapahtumia, jotka rakentavat keskusteluyhteyttä kaupunkilaisten kanssa. Open Muji on tila, joka on luotu tätä tarkoitusta varten. Tapahtumien aikataulut julkaistaan verkkosivuilla ja myymälässä.

Muji Embroidery Service
Mujin brodeerauspalvelussa asiakkaat voivat valita yli 300 brodeerausmallin ja kirjaimen joukosta haluamansa lisättäväksi mihin tahansa brändin vaatteeseen tai tekstiiliin. Palvelu sopii erinomaisesti nimikirjailuun ja yksilöllisiin lahjoihin.

Pop up -kauppa Kampissa
Muji on avannut Helsinkiin kolmannen pop up -kauppansa, joka palvelee 29.10.–20.1. ja juhlistaa brändin tuloa Suomeen. Kampin kauppakeskuksen neljännessä kerroksessa sijaitsevassa kaupassa on tarjolla päivittäistarpeisiin keskittyvä valikoima Mujin tunnettuja tuotteita, kuten tuoksudiffuusori ja säkkituoli sekä paperitarvikkeita ja puhdistustuotteita.

Tietoa Mujista

Muji on perustettu Japanissa 1980-luvulla vastauksena ja vastaliikkeenä tuon ajan kulutusyhteiskunnan kaupallisuudelle. Muji on lyhenne ilmaisusta Mujirushi Ryohin, joka tarkoittaa merkittömiä laatutuotteita.

Muji avasi ensimmäisen Euroopan myymälän 1991 Lontoon Liberty-tavaratalossa. Nykyään Euroopassa on 57 MUJI-myymälää.

Mujilla on kolme pääperiaatetta, jotka ovat pysyneet samoina tähän päivään asti:
1. Materiaalien valinta
2. Prosessien virtaviivaistaminen
3. Pakkausten yksinkertaistaminen

Lisätietoja

Mujin verkkosivut

HBH on kansainvälisten investointien ja kansainvälisen kaupan edistämiseen keskittynyt yhtiö. Yhtiön tavoitteena on luoda kasvua ja uusia työpaikkoja pääkaupunkiseudulle.
Helsinki Business Hub