Pyöräretkellä kesäisen vihreässä kaupungissa. Kuva: Maarit Hohteri, Helsingin kaupungin aineistopankki.

Miten eläkeläisten ääni kuuluu Helsingissä?

Helsingin vanhusneuvoston ja Helsingin kaupungin johdon edustajien välinen keskustelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta keskiviikkona 15. toukokuuta kello 17–19.

Vanhusneuvosto on helsinkiläisten eläkeikäisten asukkaiden kaupunkiyhteinen keskustelufoorumi. Samalla vanhusneuvosto toimii ikäihmisten edunvalvojana. Vanhusneuvosto osallistuu myös lakisääteisen ikäihmisten hyvinvointiohjelman, Stadin ikäohjelman, valmisteluun.

Helsingin vanhusneuvosto on kutsunut kaupungin johdon edustajia keskustelemaan eläkeikäisten vaikuttamismahdollisuuksista Helsingissä. Mukana keskustelemassa ovat ainakin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa, kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Nasima Razmyar, kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen sekä sosiaali- ja terveystoimialan edustajana sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii vanhusneuvoston puheenjohtaja Laura Varjokari.

Illan keskusteluaiheita ovat muun muassa, miten vanhusneuvoston osallistuminen ikäohjelman valmisteluun on toteutunut? Miten voidaan varmistaa, että vuorovaikutusta saadaan kehitettyä entistä toimivammaksi? Entä, miten eläkeläisjärjestöjen ääni saataisiin kuulumaan vieläkin paremmin? Helsingissä toimii useita aktiivisia eläkeläisjärjestöjä, joihin kuuluu tuhansia ihmisiä. He haluavat aktiivisesti osallistua kaupungin kehittämiseen.

Keskustelutilaisuuden voi katsoa Helsinki-kanavalta suorana 15.5.2019 kello 17–19.
Tilaisuuden nauhoitteen voi myöhemmin katsoa tallenteena Helsinki-kanavalta.

Yleisöllä ei ole mahdollisuutta osallistua keskustelutilaisuuteen.

Lue lisää:

Vanhusneuvosto

JAA