Metropolia ammattikorkeakoulun kulttuurikampus ulkoapäin kuvattuna.

Valot syttyivät Arabiaan – Metropolian kulttuurikampus avautui

Metropolia ammattikorkeakoulun uusi luovien tekijöiden kulttuurikampus Arabiassa vietti avajaisviikkoa 15.-19.11.2021. Kampus muodostaa Suomen suurimman kulttuurialojen korkeakoulun, jossa voi opiskella muun muassa muotoilua, musiikkia, kulttuurituotantoa tai elokuva- ja televisioalaa.

Metropolian urbaani kulttuurikampus Helsingin Arabianrannassa jatkaa alueen taideteollista historiaa ja luo rohkeasti uutta. Kampuskokonaisuus valmistui maaliskuussa 2021 ja toiminta uudella kampuksella on käynnistynyt kunnolla syksyn aikana. Myös musiikin opetuksessa alkoi uusi aika, kun Pop & Jazz Konservatorion ja Metropolia Ammattikorkeakoulun musiikin tutkinto-ohjelmat muuttivat maaliskuussa 2021 uuteen, yhteiseen 6-kerroksiseen uudisrakennus Soivaan.Avajaisviikko huipentui keskiviikkona 17.11. järjestettyyn sidosryhmätilaisuuteen, jossa tutustuttiin kampukseen opastetuilla teemakierroksilla sekä koettiin upeita musiikkiesityksiä ja akrobatiaa liikkeen tunnistavan puvun avulla. Metropolian edustajien lisäksi tilaisuudessa kuultiin puheenvuorot Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyarilta ja Pop & Jazz Konservatorion rehtori Janne Murrolta. Puheissa korostui unelman toteutuminen yhteisöllisestä kulttuurikampuksesta.

“On hienoa, että olemme saaneet Metropolian luovien alojen kampuksen Arabiaan jatkamaan alueen tarinaa taiteen ja luovuuden lähteenä”, sanoi apulaispormestari Nasima Razmyar juhlapuheessaan. Helsingin kaupunki on yksi Metropolia Ammattikorkeakoulun omistajista.


“Yksi yhteisöllinen kulttuurikampus on nyt totta”, iloitsivat Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola ja opiskelijakunta METKA:n edustajat Janne Levänen ja Pia Blomsten.

Avajaisviikon konseptin, ilmeen ja ohjelman ideoivat ja toteuttivat kulttuurikampuksen tutkinto-ohjelmien opiskelijat ja henkilöstö.

Katso video avajaisista

Metropolian Arabian kampus sijaitsee Arabia135-korttelissa Helsingissä Hämeentien varrella Arabiankadun ja Muotoilijankadun välissä. Kampuskokonaisuuden rakennuttaja on Eläkeyhtiö Varma ja rakennuksen on suunnitellut Arkkitehdit Tommila Oy. Kampuksen rakentaminen toteutettiin kolmessa vaiheessa vuosien 2017-2021 aikana.

Lisää aiheesta:

Kuvat: Jani Lappalainen