Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva ja tuottajamoguli Gale Anne Hurd tapasivat Helsingissä.

Menestystuottaja Gale Anne Hurd ihastui Helsinkiin

Kuvateksti: Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva ja tuottajamoguli Gale Anne Hurd tapasivat Helsingissä.

Ensikertaa Helsingissä vieraileva tuottajamoguli Gale Anne Hurd on varma, että palaa Helsinkiin. Nyt hän vieraili kaupungissa elokuva-alan tapahtuma Frontières Finance & Packaging Forumissa pääpuhujana.

"Helsinki on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Olen varma, että tulen tänne uudestaan ja uudestaan", Hurd kertoo.

Amerikkalaisella tuottajalla on aina useita projekteja työn alla. Yksi tämänhetkisistä on elokuvahanke suomalaisen ohjaaja Klaus Härön kanssa. 

Hurd toteaa, että Helsingissä on jotain mikä tekee kaupungista oivan kohteen elokuva- ja tv-tuotannoille.

"Tässä kaupungissa on aivan ainutlaatuinen valo. Jo ensimmäisenä päivänä sain ihailla satamassa upeaa auringonpaistetta. Ja jopa eilen, kun oli pilvinen päivä ja satoi lunta, valossa oli jotain aivan ihmeellistä. Elokuvan tekeminen on valon tallentamista. Siksi on tärkeää, että valolla on oma hehkunsa. Ja täällä on erityisen kaunis valo!"

Useista menestyselokuvista tunnettu tuottaja arvostaa Frontières Finance & Packaging Forumin kaltaisia tapahtumia, jotka tuovat alan osaajia yhteen, sillä elokuvatyö voi ajoittain etenkin suunnitteluvaiheessa tuntua yksinäiseltä. Hurd on vakuuttunut, että foorumin kaltaiset tapahtumat myös vahvistavat tekijän suhdetta tapahtumamaahan ja sen osaajiin.

Sarjassaan kolmas foorumi järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa Helsingissä. Siihen osallistuu 14.–16. helmikuuuta 12 kansainvälistä elokuvahanketta, joista viidessä on mukana suomalaisia. Helsingin kaupunki on yksi tapahtuman tukijoista.

Lisätietoa

Frontières Finance & Packaging Forum Helsinki