Karpin kuvauksen kaupungintalon juhlasalissa. Kuva: Dionysos Films

Menestyssarja Karpin toisella kaudella seikkaillaan Helsingin maisemissa

Maailman laajimmin levinneen suomalaisen rikossarja Karpin toinen kausi saa maailman ensi-iltansa tänään kutsuvierasnäytöksessä Savoy-teatterissa ja on suuren yleisön katsottavissa 3. huhtikuuta alkaen Yle Areenassa ja 5. huhtikuuta alkaen Yle TV1:llä.

Kultaisella Venlalla rikosetsivä Sofia Karpin roolista palkitun Pihla Viitalan tähdittämä sarja teki ensimmäisellä kaudellaan Helsinkiä tutuksi noin 200:ssa maassa Netflixin välityksellä. Pohjoismaista Nordic Noir -tyyliä edustavan Karpin toinen kausi on myös kuvattu suurimmaksi osaksi Helsingissä, muun muassa Merihaan maisemissa ja kaupungintalon kortteleissa.

”Tänä visuaalisuuden ja tarinoiden aikana AV-alan kehittyminen ja tuotantojen saaminen Helsinkiin on merkittävä osa kaupungin imagotyötä. Elokuvilla ja televisiosarjoilla tavoitetaan yleisöjä, joihin perinteinen markkinointi ei välttämättä pure. Tulevaisuuden kilpailu on pääosin kilpailua kaupunkien ja paikkojen välillä – ei enää maiden. Tähän saumaan Karpin luoma vetovoima sopii hyvin. Valkokankaalla arki on mysteeri Nordic Noir -henkisessä Helsingissä, joka päivänvalossa brändää itseään maailman toimivimmaksi kaupungiksi”, sanoo illan kutsuvierasnäytöksen avaava pormestari Jan Vapaavuori

Karpin näyttelijöitä kaupungintalon juhlasalissa. Kuva: Dionysos Films
Karpin näyttelijöitä kaupungintalon juhlasalissa. Kuva: Dionysos Films

Helsingin kaupunki tarjosi tilojen lisäksi sarjan tekijöille asiantuntijoiden apua kuvauspaikkojen valinnassa, helpotti kuvausryhmän pääsyä niihin sekä sujuvoitti muita lupajärjestelyjä. Karpin tulevan kauden juonenkäänteissä Helsingin ja Tallinnan välille rakentuva tunneli on tärkeä kuvitteellinen tapahtumapaikka ja käsikirjoitustiimi tapasikin kaupunginkanslian asiantuntijoita perehtyäkseen tarkemmin tunnelin suunnitelmiin sekä maanalaisiin kuvauspaikkoihin. Lisäksi sarjan tekijöillä oli käytössään kaupungin 3D-tietomalli. Kävipä kuvausryhmää tervehtimässä myös pormestari Vapaavuori. Karpissa tunnelihanketta ajavaa pormestari Sara Tulisuota näyttelee Leena Pöysti.

Helsingin kaupunki on jo pitkään pyrkinyt mahdollistamaan elokuvien ja tv-sarjojen tuotantoja kaupungissa, sillä ne lisäävät parhaimmillaan katsojien sekä alan kansainvälisten toimijoiden kiinnostusta Helsinkiä kohtaan. Helsingin tunnettuuden lisäksi tuotannot työllistävät paikallisia ammattilaisia. Kaupungin palveluksessa työskentelee asiaan vihkiytynyttä henkilöstöä, joka muun muassa auttaa tuotantoja löytämään kaupungin hallinnoimia kuvauspaikkoja ja avustaa lupien saannissa.

Lisätietoa

Yle Areena: Karppi