Maria 01. (Kuva: Aamumehu)

Maria 01 laajentuu Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi

Startup-kampus Maria 01, jonka taustalla ovat Slush-tapahtuman omistava Startup-säätiö, Helsingin Uusyrityskeskus sekä Helsingin kaupunki, on aloittanut laajennuksensa Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi. Laajennuksen ensimmäisen vaiheen on tarkoitus valmistua lokakuun lopussa, jolloin kampus on tuplannut kokonsa 20 000 neliömetriin. Suunnitelman mukaan vuoteen 2023 mennessä 70 000 neliön kokoon kasvaneella kampuksella on tilaa noin 650 uudelle toimijalle ja 4000 uudelle työntekijälle. Laajennusta tulee johtamaan uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Ville Simola.

Kampissa sijaitsevan entisen Marian sairaalan tiloihin rakennettu Maria 01 on voittoa tavoittelematon startup-keskittymä, jonka tiloissa toimii tällä hetkellä yli 120 startupia ja kasvuyritystä, 12 venture capital -rahastoa sekä useita startup-ekosysteemin toimijoita, kuten FiBAN ja osaamiskiihdyttämö The Shortcut. Kampuksella työskentelee reilut 1 100 henkilöä, ja se on tällä hetkellä Pohjoismaiden suurin startup-keskittymä. Maria 01:n monipuolinen verkosto, otolliset innovaatio-olosuhteet sekä keskeinen sijainti auttavat startup-yrityksiä kasvamaan.

Uuden toimitusjohtajan Ville Simolan työlistalla onkin ottaa ohjat Maria 01:n kasvattamisesta Pohjoismaiden johtavasta kasvuyrityskeskittymästä Euroopan suurimmaksi startup-kampukseksi.

“Olen todella innoissani tästä kunnianhimoisesta projektista, joka tulee varmasti muuttamaan suomalaista startup-kenttää nykyisestä. Laajennuksessa on haasteensa, mutta ekosysteemin rakentaminen on minulle tuttua”, sanoo Simola, joka oli muun muassa perustamassa ja johtamassa kansainvälisestikin tunnettua kiihdyttämöohjelmaa Startup Saunaa ennen siirtymistään korporaatiomaailmaan Lassila & Tikanojalle.

Maria 01:n tiloihin pääsevät yritykset valitaan tiukkojen kriteerien perusteella, ja kolmen vuoden kuluttua niiden on tehtävä tilaa uusille startupeille.

“Pohjoismaat haastavat nyt paikkansa vakiinnuttaneita suuria startup-keskittymiä muualla Euroopassa, ja uusia suomalaisia startupeja syntyy tiheämmin kuin koskaan aiemmin. Tällä hetkellä pystymme tarjoamaan tilat vain 16 prosentille hakijoista, joten laajennuksen myötä voimme vastata yhteisön kasvavaan kysyntään huomattavasti paremmin. Uusien työpaikkojen syntyminen alueelle tuo merkittäviä etuja paitsi yhteisölle ja startupeille, myös Helsingin kaupungille ja taloudelle ylipäänsä”, jatkaa Simola.

Maria 01:n uuden, vuoteen 2023 mennessä valmistuvan 50 000 neliömetrin laajennuksen toteuttavat yhteistyössä YIT, Keva ja Helsingin kaupunki. Lokakuussa valmistuva lisäsiipi on osa aiempaa sopimusta.

Lisätietoja

Yksikön päällikkö Santtu von Bruun, kaupunginkanslian elinkeino-osasto, innovaatiot ja uudet kokeilut -yksikkö, puh. 040 357 7452, s-posti: santtu.vonbruun(at)hel.fi

Verkossa

Maria 01 (englanniksi)