Ed Sheeran Wembleyssä. Kuva: Christie Goodwin

Malmin lentokentän lähistöllä kannattaa välttää ajamista tiistaina ja keskiviikkona

Poptähti Ed Sheeran kerää Malmille jättiyleisöt tiistaina ja keskiviikkona 23.–24. heinäkuuta. Tapahtumapaikalle ennakoidaan saapuvan tiistaina noin 46 000 ja keskiviikkona noin 60 000 ihmistä. Tämän vuoksi poliisi suosittelee välttämään ajamista Malmin lentokentän lähialueilla.

Ruuhkia on odotettavissa kumpanakin päivänä tapahtuma-alueen aukioloaikoina kello 14–01. Konserttiin kannattaa tulla julkisilla. On myös hyvä varata reilusti aikaa saapumiseen ja poistumiseen. Konserttivieraita kehotetaan saapumaan paikalle viimeistään kello 18.00, jos haluaa varmasti nähdä illan pääesiintyjän show'n kokonaan.

Konsertit vaikuttavat liikenteeseen iltapäivästä keskiyöhön

Tapahtumat vaikuttavat liikenteeseen erityisesti Kehä I:llä, Kehä III:lla, Lahdenväylällä ja Porvoonväylällä. Malmin lentokentän lähikaduista erityisesti Tattariharjuntie, Tullivuorentie, Teerisuontie ja Malminkaari saattavat ruuhkautua.

Ruuhkat painottuvat noin kello 16–18 ja kello 23–01 välille. Konserttien purkuaikoina kello 23–01 välillä näillä kaduilla saatetaan joutua pysäyttämään liikennettä hetkellisesti.

Pitkät kävelymatkat konserttipaikalle

Omalla autolla pääsee konserttialueen lähistölle ainoastaan ennakkoon ostetulla parkkilipulla. Tämä on tapahtumajärjestäjän linjaus. Konserttivieraita ei ole mahdollistaa saattaa tai noutaa konserttivieraita aivan konserttialueen läheisyydessä.

Virallisen parkkialueen ohella Malmin lentokentän lähialueilla ei ole lainkaan pysäköintipaikkoja. Henkilöautoliikenteeseen on tulossa rajoituksia.  Autot kannattaa jättää parkkiin VR:n lähiliikenteen liityntäpysäköintipaikoille.

Jos olet viemässä autolla konserttivieraita, voit jättää vieraat virallisiin drop zone ‐paikkoihin. Niiden sijainneista järjestäjä tiedottaa tapahtuman sivuilla. Drop zone ‐paikat sijaitsevat melko kaukana konserttialueesta.

Poliisi vastaa yhteistyössä tapahtumajärjestäjän ja Helsingin kaupungin kanssa liikenteen poikkeusjärjestelyistä ja on mukana turvaamassa tapahtumaa.

Lisää aiheesta
Helsingin poliisi
HSL
Tapahtuman sivut ja Facebook 

Ed Sheeran -konserttipäivinä kannattaa varautua ruuhkiin - Tässä tietoja Malmin lentokentän konserteista. hel.fi-uutinen
JAA