Pormestari Jan Vapaavuori Hämeentien työmaalla. (Kuva: Otavamedia)

Laaduntarkkailijoiden kesätyö innostanut jo satoja hakijoita – katutöiden arviointiin liittyvä haku päättyi, laajempi jatkuu

Helsingin kaupunki palkkaa tulevaksi kesäksi 40 laaduntarkkailijaa havainnoimaan kaupunkistrategian tavoitteiden toteutumista käytännössä. Arvioitaviin kohteisiin kuuluu esimerkiksi katutyömaita, kaupungin asiakaspalvelupisteitä, ulkoilualueita, puistoja ja leikkipuistoja, opasteita, seniorikeskuksia sekä kirjastoja. Työ ei ole pelkkää havainnointia, vaan välittömiin korjaustarpeisiin puututaan heti. Havainnot kirjataan kehitystyön pohjaksi.

Nyt rekrytointi on edennyt vaiheeseen, jossa katutöiden arviontiin palkattavat yhdeksän insinööriopiskelijaa ja heidän tiiminvetäjänsä on valittu. Lisäksi on valittu tiiminvetäjä palveluiden laaduntarkkailijoille. Hankkeeseen rekrytoidaan myös viestintäalan harjoittelija. Tässä ensivaiheessa hakemuksia kertyi yhteensä 157.

Laajemmin kaupungin toimintaan ja palveluihin keskittyvien 28:n laaduntarkkailijan haku on edelleen käynnissä. Hakemuksia on saapunut jo nyt runsaasti ja haku jatkuu 9. maaliskuuta kello 16 asti.

”Olen erittäin tyytyväinen siihen, että laaduntarkkailijan pesti on saanut sadat hakijat liikkeelle. Maailman toimivimman kaupungin tarkkailijat pääsevät keskittymään erityisesti niihin palveluihin ja toimintoihin, joissa jo tiedämme olevan haasteita ja joihin haluamme löytää innovatiivisia ratkaisuja”, uuden tehtävän ideoinnista vastannut pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Kaupunki järjestää kaikille valituksi tulleille laaduntarkkailijoille koulutustilaisuuden toukokuussa.

Helsinki kesätyön tarjoajana

• Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Kesätyöntekijöitä ja kesäsijaisia palkataan toimialoille ja liikelaitoksiin noin 4 000. Lisäksi kesäväkeä etsitään kaupungin omistamiin yhtiöihin.
• Töitä on tarjolla eri-ikäisille ja työkokemukseltaan eri vaiheissa oleville työntekijöille.
• Kesätyöpaikkoja avautuu hakuun tammikuusta alkaen pitkin kevättä.
• Helsingin kaupunki on Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kumppani.

Lisätietoja

Palveluiden laaduntarkkailijoiden haku
Pormestari Vapaavuoren laaduntarkkailija-rekryvideo
Ura kaupungilla – Kesätyöt
Vastuullinen kesäduuni 2020