JVG:n etäkonsertin promokuva.

Kurkista vappuaaton JVG:n virtuaalikeikan kulisseihin

Helsingin etävapun viettoa tähdittää JVG:n virtuaalikeikka vappuaattona. Ikärajaton ja ilmainen keikka mahdollistaa yhteisöllisen etävapun vieton virtuaalisesti yhdessä, kun studiossa kokonaisen keikkabändin kanssa livenä esiintyvä JVG projisoidaan 3D-mallinnetulle virtuaaliselle Senaatintorille. 

Keikan virtuaalinen live-tuotanto edustaa maailmanlaajuisestikin uutta teknologiaa. Helsingin Senaatintorilla ei tapahdu vappuaattona mitään, vaan bändi esiintyy livenä teollisuustilaan rakennetun ison green-screenin edessä. Bändin ympärille on tietokoneella rakennettu virtuaalinen Senaatintori, jota Unreal Engine -pelimoottori pyörittää. 

Katsojat voivat liittyä keikan yleisöksi samaan live-lähetykseen avatartensa kanssa tai vaihtoehtoisesti katsoa pelkkää live-videota. Aktiivisimmat avattaret näkyvät live-lähetyksessä, jota bändi seuraa keikan ajan. 

Suomen mittakaavassa suuren virtuaalitodellisuusproduktion kulisseihin pääsee nyt kurkistamaan www.burst.fi –sivustolla.

“Virtuaaliteknologian käyttäminen haastaaa luovuuden, sillä tätä tuotantoa pitää ajatella mieluummin elokuvallisena tietokonepelinä kuin perinteisenä keikkataltiointina. Työkaluna ei ole pelkkä lava vaan koko virtuaalinen Senaatintori”, kuvailee konsertin ohjaaja Lauri Laukkanen Zoanilta. 

”Iso ero perinteiseen keikkataltiointiin ovat myös avattaret, eli yleisön mukaantulo. Keikka elää molempiin suuntiin, kuten oikeastikin. Kuilu artistin ja katsojien välillä hämärtyy ja molemmat saavat toisiltaan sitä energiaa, mitä normaalistikin keikalla saadaan.” 

Itse konsertti on koettavissa torstaina, 30. huhtikuuta klo 19-20 älypuhelimella tai tietokoneella joko perinteisesti katsomalla www.helsinkikanava.fi-sivustolla tai interaktiossa muiden kävijöiden ja artistien kanssa virtuaalisina avatar-hahmoina www.burst.fi-sivustolla. 

Konserttia mahdollistamassa Zoan, Helsingin kaupunki, Fullsteam Agency, OnePlus, Marli Juissi, Isey Skyr ja PME Records.

Tallenne katsottavissa 48 tuntia keikan jälkeen.