Äänestäjä äänestyskopissa. Kuva: Riitta Supperi, kuvatoimisto Keksi, Team Finland

Kuntavaalit siirtyvät kesäkuulle - muutoksia vaalien äänestyspaikkoihin

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 29.3. siirtää kesäkuulle siirtyvien kuntavaalien äänestyspaikkoja Helsingissä suurempiin tiloihin ja laajentaa aukioloaikoja, jotta äänestys voidaan toimittaa turvallisesti koronapandemian aikana.

Kuntavaalien siirron vahvistava laki tuli voimaan 29.3.2021. Varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021 ja ennakkoon voi äänestää kotimaassa 26.5.–8.6.2021 ja ulkomailla 2.–5.6.2021 . Uusi valtuustokausi alkaa 1.8.2021.

Drive-in ennakkoäänestyspaikka entiselle Malmin lentokentälle

Kuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 26.5.–8.6.2021 ja ulkomailla 2.–5.6.2021. Päivitetty lista Helsingin ennakkoäänestyspaikoista ja aukioloajoista löytyy täältä: Lista ennakkoäänestyspaikoista

Muutoksena aiempaan Pasilan kirjaston ennakkoäänestyspaikka on siirretty Messukeskukseen ja Kauppakeskus Kaaren ennakkoäänestyspaikka on siirretty Kanneltaloon. Lisäksi entiselle Malmin lentokentälle perustetaan drive-in ulkoennakkoäänestyspaikka.

Myös Töölön kisahallin ennakkoäänestyspaikan yhteydessä on mahdollista järjestää drive-in äänestys autolla sekä kevyellä liikenteellä.

Ennakkoäänestyksessä jokainen äänioikeutettu saa äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa.

Muutoksia vaalipäivän äänestyspaikkoihin

Varsinaisen vaalipäivän, 13.6.2021, äänestyspaikat Helsingissä löytyvät täältä: Varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat

Kaupunginhallitus päätti siirtää joitakin äänestyspaikkoja suurempiin tiloihin. Yhdellä äänestysalueella äänestyspaikka joudutaan siirtämään, koska alkuperäinen tila ei ole käytettävissä kesäkuussa.

Varsinaisena vaalipäivänä äänioikeutettu voi äänestää ainoastaan siinä äänestyspaikassa, joka on hänelle äänestysalueen perusteella äänioikeusrekisterissä osoitettu.

Valtuustokausi jatkuu 31.7. saakka

Vuoden 2017 kuntavaaleissa valittujen valtuustojen toimikausi jatkuu heinäkuun 2021 loppuun. Uusi valtuustokausi alkaa 1.8.2021. Nykyinen kaupunginvaltuusto päättää uuden valtuuston ensimmäisen kokouksen ajankohdasta myöhemmin.

Lisätiedot:

Oikeusministeriön uutinen 29.3. Kuntavaalien siirtäminen vahvistui 
Oikeusministeriön vaalisivut
Kuntavaalit Helsingin kaupungin sivuilla


Kuva: Riitta Supperi/Keksi/Team Finland