Havainnekuva Kruunusilloista.

Kruunusillat rakennetaan – valtuusto hyväksyi hankkeen selvin luvuin

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kruunusiltojen hankesuunnitelman selvin numeroin. Helsingin keskustan ja Laajasalon välille rakennetaan raitiotieyhteys sekä kolme siltaa joukkoliikennettä varten.

Äänestyksessä ehdotus asian palauttamisesta uuteen valmisteluun kaatui äänin 58 – 17. Ehdotus koko siltahankkeen hylkäämisestä kaatui 63 – 6.

Hankkeen kokonaishinta on noin 260 miljoonaa euroa. Suunnitelman näkyvin osa ovat kolme siltaa, joista 1,2 kilometrin mittainen Kruunuvuorensilta on valmistuessaan Suomen pisin silta. Raitiotien lisäksi silloille rakennetaan pyörätie ja jalankulkuväylä. Sitä voivat käyttää myös hälytysajoneuvot.

Noin kymmenen kilometrin mittainen raitiotieyhteys on suunniteltu Helsingin keskustasta Laajasalon Yliskylään. Reitti kulkee Hakaniemen, Kalasataman eteläosan ja Korkeasaaren kautta.

Uusi yhteys on tarpeen, koska Kruunuvuorenrantaan ja Laajasaloon tulee runsaasti uutta rakentamista. Ennusteiden mukaan raitioyhteyttä Kruunuvuorenrantaan käyttää päivittäin 37000 matkustajaa. Pyöräilijöiden ja kävelijöiden määräksi arvioidaan 3000.

Suunnitelman mukaan rakentaminen alkaa vuonna 2018 ja liikennöinti koko yhteydellä vuonna 2026.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi (Tallenne eilisestä kokouksesta julkaistaan torstaina aamupäivän aikana.)

Lisää aiheesta:

Kruunusillat

Kruunuvuorenranta

Kaupunginvaltuuston esityslista ja päätöstiedote 31. elokuuta.

JAA