Kirjaston valikoimista löytyy myös runsaasti e-kirjoja, joissa kirjan sisältö on digitaalisessa muodossa. Lukemiseen tarvitaan päätelaite, joka voi olla tietokone, tabletti, älypuhelin tai lukulaite.

Krista Kosonen: "Helsingissä on kaikkea" - lue asukaslehden vuoden ensimmäinen numero

Halsingin kaupungin asukaslehden tämän vuoden ensimmäinen numero on julkaistu.

Krista Kosonen kertoo hurmaantuvansa yhä uudestaan ja uudestaan vanhoista taloista, historiasta ja kulttuurista.

Helsinkiläiset käyttävät kirjaston palveluja yhä enemmän. Myös lähikirjastojen kävijämäärät ovat lähteneet kasvuun.

Havis Amanda on ollut suosittu kohde kansanjuhlissa, mutta teos ei kuitenkaan kestä kiipeilyä tai rajua käsittelyä. Seuraavien kansanjuhlien ajaksi Manta aioitaan aidata.

Töölönlahden pohjoispuolella sijaitseva Talvipuutarha on ilahduttanut kaupunkilaisia jo vuodesta 1893. Talvipuutarhaan on ilmainen pääsy rakennuttajan toiveesta.

Anneli Portmanin tavoitteena on kaikille hyvä yhteiskunta. Oman ja toisten ajattelun ymmärtämistä ja halua yhteistyöhön tuleekin vaalia.

Monet ulkomaiset elokuvayhtiöt haluavat kuvata "piilotetussa aarteessa". Tarjolla on tukea, osaajia ja vinkeitä maisemia. Helsinki ponnistaa ulkomaisiin elokuviin.

Senaatintori on samanaikaisesti kulissi ja katsomo, hautausmaa, julkisen vallan areena ja kaupunkilaisten elämystila. Siellä on järjestetty paraateja, esitelty taidetta sekä otettu kantaa poliittisiin päätöksiin ja yhteiskunnallisesti tärkeisiin asioihin. Monelle se on kuitenkin elimellinen osa uudenlaista kaupunkikulttuuria ja siten oman elämän tärkeä näyttämö, jossa vietetään aikaa, juhlitaan, koetaan voimakkaita tunteita ja jaetaan sukupolvikokemuksia.

Lisää aiheesta:

Helsinki-lehti

Lehden pdf-versio

Kuva: Miikka Pirinen