Kesäinen Helsinki. Kuva: Miikka Pirinen

Kotimaan ykköskohde Helsinki: Satoja kesätapahtumia, vehreitä saaria ja uusia helmiä

Vuoden kotimaan matkakohteeksi valittu Helsinki on oivallinen lomakohde sekä päivämatkailijoille että pääkaupungissa yöpyville vieraille. Myös yhä useammat helsinkiläiset jäävät lomailemaan kotikaupunkiinsa. Ajankohtaiset vinkit kaupunkiin tarjoaa MyHelsinki.fi-sivusto.

Jo toukokuussa päästään kesätunnelmiin, kun Ravintolapäivä 19.5. ja Siivouspäivä 26.5. valtaavat kaupungin ja halukkaat voivat päivien aikana perustaa oman ravintolan tai kirpputorin. Cirko nykysirkusfestivaali tarjoaa elämyksiä koko perheelle Helsingin Suvilahdessa 15.–20.5. Tuhansia ihmisiä kokoava Maailma Kylässä -festivaali tuo karnevaalitunnelmaa Rautatientorille ja Kaisaniemen puistoon toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

Pääkaupungin syntymäpäivää vietetään 12. kesäkuuta, jolloin tarjolla on satoja tapahtumia. Kesäkuun puolivälissä pääsee maistelemaan kaupungin parhaita makuja Taste of Helsinki-gourmetfestivaalilla.

Kesän musiikkitapahtumat käynnistää 8.–10.6. Sideways, joka järjestetään tänä vuonna uudessa paikassa Helsingin jäähallin ympäristössä, Nordiksella. Tuska sekä Flow festival tuovat Suvilahteen jälleen kymmeniä kansainvälisiä artisteja ja kymmeniä tuhansia kävijöitä. 50-vuotista taivaltaan juhliva Helsingin juhlaviikot järjestetään 17.8.–2.9.

Kaupunginosat kutsuvat tutustumaan

Pääkaupungin naapurustoista löytyy kiinnostavia tapahtumia ympäri vuoden. Toukokuun puolivälissä kannattaa suunnata Roihuvuoren kirsikankukkajuhlaan Hanamiin ihailemaan kevään kukkasia ja nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta. Kuun lopussa kannattaa suunnata Kumpulan kyläjuhlille, missä on monenlaista ohjelmaa koko perheelle. Kumpulan legendaarisessa maauimalassa pääsee polskimaan ja kokeilemaan hyppytorneja 13. toukokuuta alkaen.

Arabianrannassa pääsee karnevaalitunnelmaan, kun Arabian katufestivaali tuo toukokuun kolmantena lauantaina alueelle muun muassa tanssia, sirkusta ja musiikkia. Kallio Block Party on talkoovoimin toteutettu ja Helsingin suurin kaupunginosatapahtuma. Tapahtuma järjestetään 4. elokuuta kahdeksatta kertaa. Elokuun lopussa korttelijuhla Herttoniemi Block Party järjestetään Herttoniemen teollisuusalueella.

Saaristo kutsuu jälleen retkeilijöitä

Vesiliikenne käynnistyi pääosin vappuna ja vehreät saarikohteet ovat jälleen helposti saavutettavissa. Pihlajasaareen pääsee ottamaan aurinkoa tai vaikka viikonlopuksi telttaretkelle Ruoholahdesta vain noin kymmenessä minuutissa.

Kauppatorilta pääsee tuttujen saarikohteiden lisäksi viime vuonna yleisölle avattuun Isosaareen tai Vallisaareen, joka on kolmatta vuotta auki yleisölle. Vallisaaressa pääsee tänä kesänä kokeilemaan muun muassa jousiammuntaa ja joogaa. Myös Korkeasaaressa tapahtuu pitkin kesää, ja sinne pääsee näppärästi vesibussilla kauppatorilta sekä kesäkuun alusta alkaen myös Hakaniemestä.

Saaristoon pääsee helposti myös omalla veneellä, sillä pääkaupunkiseudulta löytyy satoja vierasvenepaikkoja.

Aktiviteettien nälkäisille

Kaupunkipyörät ovat oiva keino tutustua Helsinkiin, vaikka koko perheen voimin. Järjestelmä on helppokäyttöinen ja pyöräasemia on ympäri kaupunkia. Kaupunkipyöräverkosto yltää tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Espooseen.

Helsingin kesässä kannattaa tutustua myös urbaaniin saunakulttuuriin. Lonnan saarensaunasta voi ihailla merimaisemaa pääkaupungin edustalla. Allas Sea Pool tarjoaa saunojen lisäksi myös ulkouima-altaat kauppatorin kulmalla. Designsauna Löylyssä voi saunan ja uimisen jälkeen jäädä terassille nauttimaan ilta-auringosta. Uimaan pääsee myös lukuisilla hiekkarannoilla maineikkaasta Hietarannasta leppoisaan Aurinkolahteen. Myös maauimaloiden helmi Helsingin uimastadion on jälleen avoinna uimareille 27. toukokuuta alkaen.

Ikisuosikki Linnanmäki juhlii avajaisiaan sirkuskarnevaalien merkeissä 13. toukokuuta asti. Lisäksi huvipuistossa järjestetään kesän aikana lukuisia konsertteja ja muuta ohjelmaa koko perheelle.

Helsingin skeittiverkosto on ainutlaatuinen ja kaupungissa on tarjolla noin kaksikymmentä harrastajille suunnattua parkkia. Katukulttuuriin voi tutustua myös muraalien ja graffitien kautta ympäri kaupunkia sekä kesän ajan HAM Helsingin taidemuseon Graffiti-näyttelyssä.

Lisätietoja majoituksesta ja ravintoloista Helsinki Marketing Oy:n tiedotteesta. (.pdf)

Lisää kesän tapahtumia osoitteessa MyHelsinki.fi.

JAA