Olympiastadion.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli Stadion-säätiön ajankohtaiskatsauksen

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan 8.2. Stadion-säätiön ajankohtaiskatsauksen. Stadion-säätiö hoitaa ja ylläpitää Helsingin kaupungin omistamaa Olympiastadionia.

Vuonna 2020 Stadion-säätiön merkittävin tehtävä oli valmistella Olympiastadionin avautuminen perusparannus- ja uudistamishankkeen jälkeen. Olympiastadion avautui 22.8.2020. Koronapandemian takia avajaissuunnitelmia jouduttiin mukauttamaan viranomaismääräysten ja rajoitusten mukaisiksi.

Olympiastadionin perusparannuksen ja uudistamisen lopulliset kokonaiskustannukset olivat enintään noin 337 miljoonaa euroa. Hankkeen aikana kustannukset nousivat erityisesti siitä syystä, että rakennusurakoiden hinnat kallistuivat voimakkaassa noususuhdanteessa. Konsernijaosto merkitsi Stadion-säätiön ajankohtaiskatsauksen tiedoksi.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli myös tilannekatsauksen Helsingin kansainvälistä kilpailukykyä ja vetovoimaa tukevan organisaatiomuutoksen tavoitteista ja valmistelusta.

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Konsernijaoston seuraava kokous on 8. maaliskuuta.

Kuva: Wellu Hämäläinen.