Korkeasaaren eläintarhassa amurintiikeri.

Konsernijaosto kuuli Korkeasaaren eläintarhan säätiön ajankohtaiskatsauksen

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli 30.8. Korkeasaaren eläintarhan säätiön ajankohtaiskatsauksen. Korkeasaari valmistelee kahta suurta rakennushanketta. Kruunusiltojen rakentamisen myötä Korkeasaaren pääsisäänkäynti siirtyy Mustikkamaalta Korkeasaaren puolelle. Rakennuksen alustava kustannusarvio on 11,5 miljoonaa euroa ja tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuonna 2023.

Korkeasaari valmistelee myös uuden trooppisen talon rakentamista, sillä nykyinen trooppinen talo Amazonia on rakennusteknisesti heikko. Rakennuksen alustava kustannusarvio on 26 miljoonaa euroa ja suunniteltu valmistuminen on vuonna 2027, kun raitiovaunuliikenne Kruunusilloilla alkaa. Konsernijaosto merkitsi Korkeasaaren ajankohtaiskatsauksen tiedoksi.

Lisäksi konsernijaosto nimesi jäseniä mm. useiden säätiöiden ja yhteisöjen hallituksiin. Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Kuva: Annika Sorjonen