Konsernijaosto kuuli kevätkauden viimeisessä kokouksessaan Helenin ja Palmian ajankohtaiskatsaukset

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kuuli kokouksessaan 20. kesäkuuta Helen Oy:n ja Palmia Oy:n ajankohtaiskatsaukset. Konsernijaosto merkitsi katsaukset tiedoksi.

Lisäksi konsernijaosto hyväksyi sote-uudistukseen liittyen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen liittymisen Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n osakkaiksi. Päätöksen täytäntöönpanon edellytyksenä on, että kaikki muut Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n omistajat ja hyvinvointialueet osaltaan hyväksyvät liittymisen.

Seuren omistajiin kuuluvat Espoon ja Vantaan kaupungit, joiden sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy vuoden 2023 alussa sote-uudistuksen myötä Espoon kaupungin osalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle sekä Vantaan kaupungin osalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. Kyseiset hyvinvointialueet ovat ilmoittaneet haluavansa käyttää Seure Henkilöstöpalvelut Oy:n palveluita vuoden 2023 alusta.

Konsernijaoston kaikki päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteesta. Päätöstiedote on esillä pöytäkirjan ilmestymiseen saakka. Konsernijaoston pöytäkirjat löytyvät täältä.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kokoontuu seuraavan kerran 29. elokuuta.

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat valtuuston ja hallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti. Konserniin kuuluu noin kahdeksankymmentä tytäryhtiötä ja säätiötä.

Kuva: Sakari Röyskö