Kirsi Remes seisoo ikkunan edessä vieressään suuri viherkasvi.

Kirsi Remes kaupunginkanslian hallintojohtajaksi

Kauppatieteen maisteri Kirsi Remes on valittu kaupunginkanslian hallintojohtajaksi. Asiasta päätti kaupunginhallitus kokouksessaan 19. syyskuuta. Remes aloittaa tehtävässä marraskuussa.

Remes tulee tehtävään Espoon kaupungilta, jossa hän on toiminut vuodesta 2019 lähtien asiointijohtajana ja sitä ennen vuodesta 2012 alkaen hallinto- ja kehittämisjohtajana. Aikaisempaa työkokemusta hänellä on Helsingin kaupungilta Rakentamispalvelut Staran yksikön johtajan tehtävästä. Hallintopäällikkönä Remes on toiminut myös Diacor terveyspalvelut Oy:ssä, Pohjola-Yhtymä Vakuutus Oyj:ssä ja Iocore Oyj:ssä.

Hallintojohtaja johtaa ja kehittää uudistettua kaupunginkanslian hallinto-osastoa sekä kaupungin hallinnon ja päätöksenteon edellytyksiä. Hallintojohtajan vastuulla on suunnitella, seurata ja valvoa kaupunginkanslian kokonaisuuden toimintaa sekä vastata sen tuloksellisuudesta ja tavoitteiden saavuttamisesta. Hän johtaa hallinnollisen kokonaisuuden strategista ohjausta sekä suorituskykyä. Hallinto-osastolla työskentelee lähes 200 työntekijää, ja hallintojohtajan tehtävänä on johtaa näkemyksellisesti organisaationsa henkilöstöä, toimintaa ja hallintoa.

Virkaa haki 31 henkilöä, joista yksi perui sittemmin hakemuksensa.

Kaupunginhallituksen esityslista 19.9.2022

Kuva: Alina Savolainen