Kalasatama ja Redi. Kuva: Suomen Ilmakuva Oy

Kävely-yhteydet Kalasataman metro­asemalle paranevat 20. syyskuuta

Yhteydet Kalasataman metroaseman alueella muuttuvat torstaina 20.9. kun yhteys kauppakeskuksesta metroasemalle avautuu. Muutoksella ei ole vaikutusta bussien käyttämiin pysäkkeihin tai reitteihin, mutta vaihdot Itäväylää kulkeviin busseihin helpottuvat Kalasatamassa. HSL osallistuu kauppakeskus Redin avajaisiin ja HSL:n joukkoliikennesuunnittelija on tavattavissa K1-kerroksessa kello 12.30-17.

Jatkossa kauppakeskuksen aukioloaikoina metrolaiturilta pääsee suoraan kauppakeskukseen. Muutoksella ei ole vaikutusta bussien käyttämiin pysäkkeihin tai reitteihin, mutta vaihdot Itäväylää kulkeviin busseihin helpottuvat Kalasatamassa. Samoin yhteydet metrolta ja busseilta Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen paranevat; Itäväylän pysäkeiltä ja metrolta pääsee jatkossa helpommin ja esteettömästi terveys- ja hyvinvointikeskukseen.

Kauppakeskuksen avautumisen myötä rakentamisen aikana käytössä ollut tilapäinen porrasyhteys Itäväylän bussipysäkille poistuu 24.9.2018. Kulku idän suunnan bussipysäkille tapahtuu joko Redi kauppakeskuksen sisältä hissillä tai Leonkadun länsipäästä, jossa kevyen liikenteen väylä nousee Itäväylälle. Redi kauppakeskus jakautuu itä- ja länsiosaan, joiden keskellä kulkee kävelykatu, Kalasatamankatu. Idän suunnan bussipysäkille pääsee kauppakeskuksen itäosasta hissillä kolmanteen kerrokseen nousemalla. Lännen suunnan bussipysäkille voi kulkea muun muassa metroaseman D-uloskäynnin kautta.

Kalasataman lähialuekartta 20.9.2018 alkaen


JAA