Soutuvenettä työnnetään vesille.

Skipperin kaupunkiveneilykausi pian täydessä vauhdissa Helsingissä

Veneiden yhteiskäyttöpalvelu Skipperi Fleet käynnisti kesäkauden toukokuun alussa moottoriveneillä, ja toukokuussa Helsingissä ja muualla Suomessa on tehty jo tuhansia veneretkiä. Suosittujen kaupunkisoutuveneiden kausi puolestaan alkaa Helsingissä kesäkuun alussa ja jatkuu lokakuun loppuun asti. 

Helsinkiläiset ovat liekeissä palvelusta ja sen ympärille on syntynyt aktiivinen veneily-yhteisö, joka nauttii merellisestä Helsingistä koko kauden ajan, kertoo markkinointijohtaja Tuomas Kataila Skipperiltä. 

Veneilytoimittajat ry palkitsi Skipperin yhteiskäyttöpalvelun lanseerausvuoden 2018 veneilytekona.

Kaupunkisoutuveneet valloittavat käyttäjiä jo kolmatta kesää

Skipperin soutuveneiden saapuminen tänäkin kesänä Helsingin rannoille on osa kaupungin merellisen strategian toteuttamista. Kaupunki haluaa laajentaa helsinkiläisten merellistä reviiriä ja rantojen haltuunottoa. Samalla palvelu tukee myös Helsingin liikkumisohjelman tavoitteita.

Meri ja lähisaaristo on tehty saavutettavaksi Meri kuuluu kaikille -teemamme mukaisesti. Merellinen Helsinki on myös ilman omaa venettä liikkuvien ulottuvilla Skipperin kanssa tehtävän yhteistyömme kautta, merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula iloitsee.

Yhdessä pisteessä on keskimäärin neljä Skipperin kaupunkisoutuvenettä. Kesäkuun alusta lokakuun loppuun kestävän kauden kokonaishinta on 39 euroa. 

Helsingin soutuvenepisteet:

Töölönlahti
Vuosaari, Aurinkolahden uimaranta
Munkkiniemi, Ramsaynranta

Helsingin moottorivenepisteet:

Lauttasaari - Vattunokka
Hernesaari - Jouko Lindgrenin telakan pienlaituri
Hakaniemi - Ravintola Meripaviljonki
Jollas - Puuskaniemi
Herttoniemi - Laivalahden venesatama
Vuosaari - Vuosaaren purjehtijat (I-laituri) Merenkulkijankuja
Kulosaari - Brändö Seglare 

Tarkat sijaintitiedot löytyvät Skipperin sovelluksesta, jonka voit ladata puhelimeen AppStoresta tai Google Play Storesta.

Näin pääset mukaan:

1. Valitse sinulle sopivin tapa veneillä: soutuveneet koko kaudeksi tai moottoriveneet arkipäiville tai koko viikoksi.

2. Voit liittyä myös aloittelijana: Skipperi Fleet -moottorivenevuokraus sisältää koulutuksen ja saat kutsun koulutuksiin heti liittyessäsi. Soutuveneisiin ei edellytetä koulutusta.

Uutta tälle kaudelle – Skipperi Akatemia

Skipperi huolehtii veneilijöistä varmistamalla, että kaikilla on riittävä osaaminen turvalliseen vesillä liikkumiseen. Skipperin Akatemia tarjoaa käytännön veneilykoulutusta, veneilytaitotestin ja koulutusvideot veneen käsittelystä niin avovesillä kuin satamissa. 

Helsingin merellinen strategia antaa saariston ja ranta-alueiden tarjonnan ja vetovoiman kehittämiselle suuntaviivat vuoteen 2030 asti. Tavoitteena on parantaa merellisiä palveluja ja kohteiden saavutettavuutta, edistää merellisiä tapahtumia sekä jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön. 


Lisää aiheesta: