Kaupunkisoutuveneilykausi jatkuu Helsingissä lokakuun loppuun asti. (Kuva: Ants Vahter)

Kaupunkivenekausi jatkuu Helsingissä lokakuun loppuun asti

Skipperin kaupunkisoutuvenepalvelu on tänä kesänä tarjonnut Helsingissä mahdollisuuden lähteä vesille ilman omaa venettä. Kausi jatkuu lokakuun loppuun asti eli soudellen voi myöhemmin syksyllä mennä ihailemaan vaikkapa ranta-alueiden ruskaa.

Veneitä on tarjolla kolmessa pisteessä: Töölönlahdella Finlandia-talon tuntumassa, Vuosaaren Aurinkolahden uimarannan venepisteessä ja Laajalahdella Munkkiniemen Café Torpanrannan yhteydessä.

Veneen voi varata käyttöönsä verkkopalvelussa ja souteluaika meriretkeä kohden on kolme tuntia. Palvelu toimii 25 euron kausimaksulla.

Soutuveneitä on varattavissa yhteensä kymmenkunta. Tulevana kesänä veneiden määrää pyritään lisäämään ja neljättä venepistettä kaavaillaan Herttoniemeen.

Kaupunkisoutuveneiden saapuminen on osa Helsingin merellisen strategian toteuttamista, helsinkiläisten merellisen reviirin laajentamista ja rantojen haltuunottoon kannustamista. Samalla palvelu tukee myös Helsingin liikkumisohjelman tavoitteita.

Helsingin kaupunkisoutuvenepisteet

• Laajalahti, Kahvila Torpanranta, Munkkiniemenranta 2 (veneitä 2–3 kpl)
• Töölönlahti, Finlandia-talo, Maailmanympärysmatkan Helsinki-kontti, Karamzininranta (veneitä 3–4 kpl)
• Vuosaari, Aurinkolahden uimaranta (veneitä 3 kpl)


Helsingin merellinen strategia antaa saariston ja ranta-alueiden tarjonnan ja vetovoiman kehittämiselle suuntaviivat vuoteen 2030 asti. Tavoitteena on parantaa merellisiä palveluja ja kohteiden saavutettavuutta, edistää merellisiä tapahtumia sekä jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön.

Lisätietoja

Skipperin kaupunkiveneet

Hel.fi/saaristossa

Myhelsinki.fi – Merellinen Helsinki

Palvelukartta.hel.fi/saaristo

Helsingin merellinen strategia