Helsingin merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula avusti kaupunkisoutuveneiden rantautumisessa Töölönlahden pisteeseen.

Meri kuuluu kaikille – kaupunkisoutuveneet nyt varattavissa

Kuvassa: Helsingin merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula avusti kaupunkisoutuveneiden rantautumisessa Töölönlahden pisteeseen.

Skipperin kaupunkisoutuvenepalvelu tarjoaa nyt Helsingissä mahdollisuuden lähteä vesille ilman omaa venettä. Varauskausi on käynnistynyt tänään ja aluksi veneitä on tarjolla kahdessa pisteessä: Laajalahdella Munkkiniemen Café Torpanrannan yhteydessä ja Töölönlahdella Finlandia-talon Café Verandan yhteydessä. Kesäkuun alkupuolella avautuu lisäksi Vuosaaren Aurinkolahden uimarannan venepiste. 

Veneen voi varata käyttöönsä verkkopalvelussa ja souteluaika meriretkeä kohden on kolme tuntia. Palvelu toimii 25 euron kausimaksulla.

Yksi askel Helsingin merellisessä strategiassa

Kaupunkisoutuveneiden saapuminen on osa Helsingin merellisen strategian toteuttamista, helsinkiläisten merellisen reviirin laajentamista ja rantojen haltuunottoon kannustamista. Samalla palvelu tukee myös Helsingin liikkumisohjelman tavoitteita.

”Jatkamme meren ja lähisaariston saavutettavuuden parantamista ’Meri kuuluu kaikille’ -teemamme mukaisesti. Metroa, kaupunkipyöriä ja -veneitä yhdistämällä merellinen Helsinki on yhä paremmin myös ilman omaa venettä liikkuvien ulottuvilla”, merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula iloitsee.

”Merellisessä strategiatyössä ja Helsingin merellisyyden vahvistamisessa saadaan paras lopputulos, kun asioita tehdään yhdessä, kuten nyt Skipperin kanssa. Toinen merkittävä askel on se, että vesiliikenteen aikataulut saatiin tälle kesäkaudelle ensimmäistä kertaa lisättyä Reittioppaaseen yhteistyössä HSL:n, Espoon kaupungin ja vesiliikenneyrittäjien kanssa”, Perttula jatkaa.

Soutuveneitä on varattavissa yhteensä kymmenkunta. Käynnistyskesän jälkeen veneiden määrää pyritään lisäämään ja neljättä venepistettä kaavaillaan Herttoniemeen.

Helsingin kaupunkisoutuvenepisteet

Nyt avoinna:
• Laajalahti, Kahvila Torpanranta, Munkkiniemenranta 2 (veneitä 2–3 kpl)
• Töölönlahti, Finlandia-talo, Café Veranda, Karamzininranta (veneitä 3–4 kpl)

Avautumassa kesäkuun alkupuolella:
• Vuosaari, Aurinkolahden uimaranta (veneitä 3 kpl)


Helsingin merellinen strategia antaa saariston ja ranta-alueiden tarjonnan ja vetovoiman kehittämiselle suuntaviivat vuoteen 2030 asti. Tavoitteena on parantaa merellisiä palveluja ja kohteiden saavutettavuutta, edistää merellisiä tapahtumia sekä jatkaa lähisaariston avaamista virkistyskäyttöön.


Lisätietoja

Skipperin kaupunkiveneet

Hel.fi/saaristossa

Myhelsinki.fi – Merellinen Helsinki

Palvelukartta.hel.fi/saaristo