Kaupunkifestivaalilla sai pelata muun muassa korista. Kuva: Vesa Laitinen, Helsingin kaupungin aineistopankki.

Kaupunkifestivaali Pointti veti Kansalaistorille 25 000 kävijää

Ylen ja Helsingin kaupungin yhdessä ensimmäistä kertaa järjestämä utelias kaupunkifestivaali Pointti keräsi kiinnostuneita Helsingin Kansalaistorille 1.–3. elokuuta. Festivaalikävijät pääsivät seuraamaan useita Ylen live-lähetyksiä, ennustamaan säätä, selostamaan uusiksi urheilun klassikkohetkiä ja ideoimaan parempaa Helsinkiä.

Kuva: Vesa Laitinen

Järjestäjien arvion mukaan tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana noin 25 000 ihmistä. Pointin tapahtuma-alueella sijaitsevan Helsingin keskustakirjasto Oodin kävijälaskuri rekisteröi tapahtuman aikana jopa yli 50 000 kävijää.

Pointti oli hieno lisä kesäisen Helsingin tapahtumatarjontaan. Se houkutteli sankoin joukoin osallistujia Kansalaistorille, josta on muodostumassa uudenlainen tapahtumien keskus kaupunkiin. Pointti innosti niin vauvat kuin varttuneemmatkin tekemään ja kokeilemaan kaikenlaista kiinnostavaa, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Helsingin kaupunki oli Pointissa mukana mittavalla ohjelmalla. Kansalaistorilla sai päivittäin kokeilla monipuolista liikuntaa aamupilateksesta vauvasirkukseen ja yökorikseen. Helsingin kesien klassikkoa, leikkipuistoruokailua, oli myös mahdollista testata. Kotoklubilla opeteltiin arkielämän suomen kieltä leikkien, liikkuen ja laulaen.

Pointti-festivaalilla juhlistettiin myös Sananvapauden aukion avajaisia. Ja vietettiin Helsinki Biennaalin etkoja, kun meriekologisessa taidepajassa tarkasteltiin Itämeren vettä ja levää mikroskoopeilla sekä maalattiin meren eliöitä. Kansainvälinen nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali valtaa Vallisaaren ensimmäistä kertaa kesällä 2020.

Kaupunkifestivaalilla nähtiin muun muassa A-studion, Noin viikon studion ja Villi Kortti -ohjelman live-esityksiä, joogattiin ja askarreltiin koruja Strömsön opein. Yle Radio 1, Yle Radio Suomi, Yle Puhe ja Yle Vega tekivät suoraa lähetystä Oodin aulasta kaikkina kolmena päivänä. Pikku Kakkosen Seikkailukone ja Buu-klubben leikittivät perheen pienimpiä.

Kuva: Vesa Laitinen

Sisällöllisesti kiinnostavalle uudelle festivaalille on tilausta. Festivaali levittäytyi Helsingin ydinkeskustassa Kansalaistorille, Keskustakirjasto Oodiin ja Makasiinipuistoon.

Kolmena päivänä Pointin suoraa lähetystä Areenasta käynnistettiin yhteensä 62 700 kertaa. Pointin ohjelmaa pääsi seuraamaan koko festivaalin ajan Yle Areenasta. Festivaalin ohjelma ja tunnelmapaloja on koottu osoitteeseen yle.fi/pointti sekä someen #pointti2019 ja #punkten2019.

Kuva: Vesa Laitinen

Lisää aiheesta:
Pointin ohjelmat Yle Areenalla
Kuvia ja tunnelmia kaikilta kolmelta päivältä /Ylen sivuilla

JAA