Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Kuva: kampanjan juliste

Helsinki mukana rasisminvastaisen viikon avajaistapahtumassa

Rasisminvastaisen viikon kampanja polkaistaan käyntiin tänään maanantaina 20. maaliskuuta klo 15.30 Narinkkatorilla Helsingissä. 

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen avaa kampanjan. Kaupunki on mukana esittelemässä tapoja, joiden avulla Helsingistä tehdään avoimempi ja turvallisempi paikka kaikille.

Tapahtumassa on lähes 40 tahoa esittelemässä toimintaansa sekä musiikkia, pelejä ja ohjelmaa lapsille.

Narinkkatorilla voit pistäytyä Helsingin kaupungin kohtaamiskahvilassa, jossa monikieliset ohjaajat kohtauttavat kävijöitä leikkimielisen kielipelin avulla. Nykyisin eri puolilla Helsinkiä järjestettävät kahvilat tuovat yhteen Helsinkiin muualta muuttaneet ja täällä jo pidempään asuneet.

Tapahtumassa tulee tutuksi myös Helsingin kaupungin Minun silmin Sinun silmin -ohjelma, jonka tavoitteena on vähentää rasismista ja erilaisuuden pelosta syntyviä konflikteja. Ohjelma antaa myös konkreettisia välineitä konfliktien ratkaisemiseen.

Ole hyvä Helsinki -projekti järjestää tapahtumassa kaikille avoimen työpajan. Ammattitaiteilijan vetämässä työpajassa tehdään valokuvasarjakuvia rajoittavista normeista.

Nuorisoasiainkeskuksen Safe stadi -hanke on myös mukana Narinkkatorilla. Safe stadi -hanke haluaa tehdä Helsingistä entistä turvallisemman ja hauskemman kaupungin. Se järjestää tapahtumassa kuvatunnistuskilpailun, joka näyttää Helsingin monikulttuurisen puolen ja tarjoaa helsinkiläisille uusia näkökulmia kotikaupunkiinsa. Safe stadin työntekijät kiertävät tapahtumassa jututtamassa kävijöitä.
 

Lisää aiheesta:

Helsingin kaupungin tiedote

Tapahtuma Facebookissa

Eirasismille.fi

JAA