Kaksi nuorta istuu sohvalla nuorisotilassa

Helsingin kaupunki kuulee järjestöjä sote-uudistuksen järjestöyhteistyön valmistelussa

Helsinki valmistelee parhaillaan järjestöyhteistyön ja järjestöavustusten kaupunkiyhteistä mallia osana sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusta Helsingissä. Kaupunki kutsuu helsinkiläisiä järjestöjä keskustelutilaisuuteen 10. toukokuuta. Tilaisuuteen toivotaan mukaan laajasti eri alojen järjestöjä.

Helsingin kaupungin kansliapäällikkö on asettanut työryhmän, joka laatii ehdotuksen kaupunkiyhteisestä järjestöyhteistyön ja järjestöavustusten jakamisen mallista sekä avustustoiminnan organisoinnista kaupungilla. Tarkasteluun tulee myös asukasosallisuuden ja asukasyhteistyön mallit sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen uusi neuvotteluvelvoite sekä järjestöjen toimintaedellytysten ja vaikutusmahdollisuuksien tukeminen.

Työskentely liittyy käynnissä olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistukseen Helsingissä.

Kaupunki kutsuu helsinkiläisiä järjestöjä yhteiseen keskustelutilaisuuteen kaupungintalolle 10.5.2022 kello 17.30-21. Aiheesta kiinnostuneita järjestöjä pyydetään ilmoittautumaan tästä linkistä. Paikalle toivotaan mukaan laajasti eri alojen järjestöjä. Tilaisuuteen mahtuu 300 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Järjestöyhteistyöstä, avustustoiminnan organisoinnista kaupungilla, asukasosallisuudesta sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen järjestöyhteistyöstä avataan myös verkkokysely kerrokantasi.hel.fi -palvelussa. Kysely on avoinna 4.-11.5.2022.

Tilaisuuden ohjelma

  • 17.30 Kahvitarjoilu
  • 18.00 Tilaisuuden aloitus ja työryhmien alustukset
  • 18.45 Työryhmien työskentely
  • 20.30 Ryhmätyöskentelyn purku ja valmistelun info
  • 21.00 Tilaisuus päättyy

​Sote-järjestöavustusten hakijoille järjestetään webinaari samana päivänä ennen yhteistilaisuutta. Lisätietoa webinaarista löytyy sosiaali- ja terveystoimialan verkkosivuilta.